Acasă Eveniment Focar de pestă porcină africană la o fermă din Nițchidorf, deținută de...

Focar de pestă porcină africană la o fermă din Nițchidorf, deținută de Smithfield. Vor fi uciși 10.800 de porci

DISTRIBUIȚI

Ferma Nițchidorf 2 a companiei Smithfield a devenit focar de pestă porcină africană. Marți, 6 iulie, a venit confirmarea Laboratorul Național de Referință pentru Diagnostic și Sănătate Animală București, Pesta Porcină Africană. În urma primirii rezultatului, Centrului Local de Combatere a Bolilor a decis uciderea imediată, sub control oficial și neutralizare, a suinelor din exploatație. Vorbim de 10.800 de porci care erau crescuți în această fermă, potrivit reprezentanților prefecturii.

În plus, s-au aprobat și zonele circulare de protecţie şi de supraveghere, pe o rază de 3, respectiv 10 km în jurul focarului de pestă porcină africană. În zona de protecție va fi doar localitatea Nițchidorf. În zona de supraveghere vor fi, însă, mai multe: Silagiu, Buziaș, Bacova, Vucova, Blajova, Berini, Tormac, Cadar, Duboz din județul Timiș și localitățile Izgar, Ersig, Vermeș din județul Caraș-Severin.

„Precizăm că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru aceștia, virusul având, însă, impact la nivel social, din punct de vedere economic”, amintesc reprezentanții prefecturii.

Comentarii

comentarii