Acasă Actualitate Focare de gripă aviară în Ungaria. Măsuri impuse de Primăria Timișoara pentru...

Focare de gripă aviară în Ungaria. Măsuri impuse de Primăria Timișoara pentru crescătorii de animale

775
DISTRIBUIȚI
Puiul-Rustic-300x225

La data de 30 aprilie, în Ungaria au fost confirmate două focare de gripă aviară, în localitățile Battonya și Nagykamaras, la o fermă de curcani, respectiv la o fermă de gâște pentru foie gras, aflate în zona administrativă Bekes, la granița de vest a României.Ca urmare, conform prevederilor Directivei 94/2005, România are două localități, Peregu Mic și Peregu Mare, în județul Arad, care intră în zona de supraveghere stabilită ca urmare a confirmării acestor noi focare.

Având în vedere apariția și felul cum evoluează gripa aviară, Primăria Timișoara impune măsuri suplimentare crescătorilor de păsări de pe raza municipiului. Aceștia sunt obligați să mențină păsările în adăposturi adecvate, astfel încât să se evite contactul cu păsările sălbatice. Măsurile efective comunicate de municipalitate sunt:

„-      Se interzice lăsarea liberă în afara gospodăriei a păsărilor domestice;

–        Orice caz de boală sau mortalitate, va fi anunțat imediat medicul veterinar de liberă practică împuternicit din zona administrativă a fiecărei Primării, medicul veterinar oficial, și  D.S.V.S.A. Timiş (tel. 0256-204911)”.

Comentarii

comentarii