Acasă Administraţie Focarele de pestă porcină africană de la Murani, Dudeștii Vechi și Șandra...

Focarele de pestă porcină africană de la Murani, Dudeștii Vechi și Șandra au fost declarate închise de Direcția Sanitară Veterinară

DISTRIBUIȚI

Focarele de Pestă Porcină Africană din localitatățile Murani, comuna Pișchia, localitatea Dudeștii Vechi și localitatea Șandra, Județul Timiș au fost declarate închise de către Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș, începând de luni, 28.11.2022.

 

În urma desfașurării ședinței cu membrii Centrului Local de Combatere al Bolilor județul Timiș  în data de 28.11.2022 s-a emis Hotărârea pentru aprobarea ridicării restricțiilor sanitare veterinare în urma stingerii  focarelor de Pestă Porcină Africană  din localitățile Murani, comuna Pișchia, localitatea Dudeștii Vechi și localitatea Șandra, județul Timiș.

Rămân în vigoare o serie de restricții. Se interzice popularea exploatațiilor non-profesionale în care au evoluat focare de pestă porcină africană pe o perioada de 6 luni. Repopularea se va putea face numai după notificarea DSVSA Timiș.

Rămân în vigoare toate măsurile de prevenire a introducerii virusului pestei porcine africane pe teritoriul județului Timiș. Suinele trebuie să fie identificate, iar mișcarea animalelor se va efectua numai după solicitarea avizului sanitar veterinar la DSVSA Timiș și ntocmirea documentelor sanitare veterinare de către medicul veterinar de liberă practică împuternicit de la Circumscripția Sanitară Veterinară de Asistență.

În zona de protecție și în zona de supraveghere au fost inspectate toate exploatațiile nonprofesionale de suine în care s-a efectuat examenul clinic, măsurarea temperaturii corporale la toate suinele din localitățile respective.

DSVSA Timiș anunță că se vor lua  toate măsurile care se impun în conformitate cu actele normative în vigoare, Procedurilor și Manualului Operațional pentru intervenția în focarele de pestă porcină și solicită sprijinul  cetăţenilor pentru respectarea măsurilor  de prevenire și combatere care sunt impuse de autorități în teritoriu, având în vedere consecinţele economice grave produsă de această boală.

Comentarii

comentarii