Acasă Administraţie Focarele de pestă porcină africană de la Orțișoara și Calacea, declarate stinse

Focarele de pestă porcină africană de la Orțișoara și Calacea, declarate stinse

452
DISTRIBUIȚI

Centrul Local de Combatere a Bolilor Timiș, convocat de prefectul Zoltan Nemeth, s-a întrunit luni, 19 aprilie, pentru a declara stinse focarele de pestă porcină africană de la Orțișoara și de la Calacea. Astfel, au fost ridicate și restricțiile sanitar veterinare în localitățile care au fost plasate în zonele de protecție și de supraveghere.

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Timiș a efectuat examenul clinic și a măsurat temperatura corporală a tuturor suinelor existente din exploatațiile non-profesionale aflate în zonele de protecție și de supraveghere. În plus, în cazul celor aflate în zona de protecție. s-au prelevat și probe de sânge în vederea examenului serologic PPA.

„În urma inspecţiilor nu s-a constatat existenţa de animale cu modificări ale stării de sănătate. Precizăm că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire. Acest virus are, însă, impact la nivel social, din punct de vedere economic pentru specia suină”, transmit reprezentanții Instituției Prefectului Județului Timiș.

Comentarii

comentarii