Acasă Actualitate Focarul de COVID 19 de la Penitenciarul Timişoara se exitnde. Alţi zece...

Focarul de COVID 19 de la Penitenciarul Timişoara se exitnde. Alţi zece deţinuţi şi un poliţist au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus

1248
DISTRIBUIȚI

Alţi zece deţinuţi de la Penitenciarul Timişoara au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus, nouă dintre ei fiind transferaţi la Jilava, pentru tratament. Cel de-al zecelea este tratat de Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie “Dr. Victor Babeş” Timişoara, decizia fiind determinată de riscurile asociate vârstei. Totodată, un poliţist de penitenciar a fost confirmat cu SARS-COV-2. Ca urmare, s-a dispus testarea tuturor deţinuţilor şi a angajaţilor Penitenciarului Timişoara.

Potrivit Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), ca urmare a confirmării unor cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în rândul persoanelor custodiate de Penitenciarul Timişoara, administraţia locului de deţinere a procedat, concomitent cu derularea anchetei epidemiologice de către Direcţia de Sănătate Publică Timiş, la testarea a 95 de persoane private de libertate şi a 8 poliţişti de penitenciare. Testele indicate nu corespund numărului de contacţi, ci au fost stabilite, la nivel administrativ, în baza unor potenţiale interacţiuni.

“Având în vedere că rezultatele iniţiale au relevat alte 10 cazuri pozitive în rândul deţinuţilor testaţi, s-a dispus transferarea a 9 dintre aceştia la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava. Tratamentul celui de-al 10-lea este asigurat de Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Dr.Victor Babeş Timişoara, decizia fiind determinată de riscurile asociate vârstei”, arată ANP.

Şi în acest caz, persoanele private de libertate confirmate pozitiv se aflau cazate în aceeaşi cameră de deţinere.

De asemenea, unul dintre poliţiştii de penitenciare a avut un test pozitiv.

“Ca măsură preventivă, s-a dispus testarea întregului efectiv de deţinuţi şi a tuturor cadrelor unităţii. Sursa de infectare rămâne, pentru moment, incertă, ancheta epidemiologică nefiind finalizată. Nicio altă persoană custodiată de Penitenciarul Timişoara nu manifestă simptome specifice COVID-19, monitorizarea medicală a întregului efectiv fiind intensificată. Starea de spirit în rândul deţinuţilor este optimă, iar măsurile de informare/consiliere asigură un climat favorabil efortului instituţional”, menţionează ANP.

Conform sursei citate, Administraţia Naţională a Penitenciarelor a dispus reintroducerea unor măsuri cu caracter preventiv, necesare limitării extinderii riscurilor pentru sănătatea persoanelor custodiate şi a personalului. Unităţile subordonate dispun de baza materială destinată protecţiei individuale şi igienizării spaţiilor, precum şi de o metodologie de intervenţie adaptată la evoluţia epidemiologică pe plan local şi naţional.

Sâmbătă, ANP anunţa că nouă deţinuţi de la Penitenciarul Timişoara au fost confirmaţi cu noul coronavirus, la o primă testare, ei fiind transferaţi la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava pentru tratament. Cei nouă erau cazaţi în aceeaşi cameră şi nu au interacţionat cu ceilalţi deţinuţi.

Comentarii

comentarii