Acasă Actualitate Fondatorul Wikipedia, Jimmy Wales, la conferința Tech Talks de la Timișoara

Fondatorul Wikipedia, Jimmy Wales, la conferința Tech Talks de la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Jimmy Wales, fondatorul Wikipedia, este invitatul special la Tech Talks 2023, cea mai importantă conferință de tehnologie din vestul țării, organizat de Universitatea Politehnica din Timișoara sub umbrela Flight Festival.

Evenimentul va avea loc în 19 mai, la Centrul Regional de Afaceri (CRAFT).

Jimmy Wales este un informatician și om de afaceri american, specializat în domeniul companiilor Internet. Este fondatorul, împreună cu Larry Sanger, al enciclopediei libere Wikipedia.

Jimmy Wales, numit și „Jimbo Wales”, și-a făcut studiile superioare la Universitatea din Auburn și este licențiat al Universității din Alabama. 

Este un admirator al filosofiei obiectiviste a lui Ayn Rand.

Pe la mijlocul anilor ’90 a elaborat proiectul Bomis, o întreprindere de servicii publice pe calea World Wide Web (www). 

Din 1999 până în 2001, a condus proiectul Enciclopediei Nupedia, proiect care s-a încheiat în 2003, multe din articole fiind preluate de Wikipedia, a cărei ediție în limba engleză și-a început activitatea la 15 ianuarie 2001.

Jimmy Wales trăiește în Saint Petersburg, Florida, Statele Unite, împreună cu soția sa Christine și fiicele lor.

Wikipedia este dezvoltată prin colaborarea voluntară a unui mare număr de persoane și administrată de fundația non-profit Wikimedia. Face parte din fenomenul numit Web 2.0.

Ediția în limba engleză, cea mai dezvoltată dintre versiuni, a depășit în anul 2007 pragul de 2 milioane de articole, iar numărul de articole în toate limbile a depășit 9 milioane.   

Tech Talks va aduna la Timișoara speakeri de top, profesioniști și entuziaști ai tehnologiei din întreaga lume, propunând să contribuie cu soluții și idei inovatoare la o societate modernă, hi-tech.

Vor avea loc dialoguri pe teme inovative precum inteligența artificială generativă, viitorul antreprenoriatului, tehnologie și artă, tehnologie militară, geo-politică, fake-news și securitate cibernetică, companii web-scale, servere și ecosisteme aferente, dar și multe alte informații de interes actual.

Pe lângă Jimmy Wales – co-fondator Wikipedia, vor mai vorbi la conferință: Pasi Toivanen- senior vice-president și head of cloud RAN Solutions, Nokia, Jay Tuck – expert și autor în domeniile tehnologie militară, geo-politică, fake-news și securitate cibernetică, Clara Neppel – expert în guvernanță AI, senior director European Operations al IEEE, Vali Mălinoiu – head of blockchain la Humans.ai, Mart Aro – co-fondator DreamApply, Gilles Jourquin – CEO Newpharma, Dragoș Mărgineanțu – Boeing AI Chief Technologist / Senior Technical Fellow, Dr. Marius Stan – cercetător științific, lider al programului de materiale inteligente la Argonne National Laboratory.

Tech Talks -parte din Flight Festival, va începe la ora 9.00, iar gazda evenimentul este Cătălin Ștefănescu.

Comentarii

comentarii