Acasă Politica Formidabila armată a lui Raed Arafat

Formidabila armată a lui Raed Arafat

DISTRIBUIȚI

Chiar așa! Pare de necrezut, dar în scurt timp Raed Arafat va dispune în România de o armată de 90.000 de combatanți. În uniforme. Dotați cu armament. Împuterniciți ca, la nevoie, să tragă. Și care se vor deplasa de colo-colo în întreaga țară, în sute și sute de vehicule dotate cu girofaruri și având prioritate absolută. Acești combatanți vor putea decide amenzi uriașe, pedepse penale, percheziții și confiscări. E un scenariu science-fiction? Nicidecum!

Toate cele de mai sus sunt cuprinse cât se poate de explicit în textul unui proiect de ordonanță de urgență, pe care-l prezint în integralitate pe CorectNews. Ce alte prevederi absolut șocante mai conține acest document? De ce îmi permit să afirm cu toată tăria că, dacă această ordonață de urgență va fi validată de către Guvernul Cîțu, democrația și așa semi-eșuată din statul român va fi literalmente aruncantă în aer, iar puterea reală va fi confiscată de persoana care va conduce noua instituție preconizată, respectiv Agenția Națională pentru Situații de Urgență denumită ANSU? Și care am toate motivele să cred că va fi condusă de cel care a inițiat acest proiect de act normativ. Respectiv Raed Arafat.

ANSU urmează să fie o autoritate de stat autonomă, o instituție militarizată, parte a sistemului de securitate națională și va fi reprezentată în CSAT prin extinderea acestei instituții. Va funcționa atât în timp de pace cât și în situații de urgență. În subordinea ANSU trec numeroase instituții aflate până în prezent sub pălăria Ministerului Administrației și Internelor, Ministerului Sănătății, Serviciului de Telecomuicații Speciale, autorități publice locale, ONG-uri și chiar operatori și agenți economici. Poate, atenție, solicita orice fel de informații de la toate societățile comerciale, neconformarea urmând să fie sancționată penal, ANSU fiind împuternicită să dea în mod direct asemenea sancțiuni. Inspectorii militari ai instituției pot da amenzi draconice pentru fel de fel de situații, care exced actualele reglementări în domeniu, și este la latitudinea lor de a transforma la nevoie amenzile civile în amenzi penale, dar și de a constata săvârșirea unor infracțiuni care, conform proiectului de ordonanță de urgență, vor fi sancționate cu ani grei de închisoare.

Viitorul președinte ANSU, atenție, va putea decide declararea stării de alertă, dar și a stării de urgență, atribut care, până în prezent, îi aparține doar președintelui României, sub condiția validării de către Parlament. Și, din nou atenție, în timpul stării de urgență premierul nu poate fi schimbat din funcție. Nici prin moțiune de cenzură, nici prin nimic altceva. Această prevedere pare pusă cu mâna.

Excepționala jurnalistă de investigație Iosefina Pascal, care girează rubrica „România informată” de la postul de televiziune News România și care a prezentat pentru prima dată în mod public acest document, semnalează și insistă asupra faptului că, prin lege, urmează să se aprobe un număr de 60.000 de posturi de angajați cu normă întreagă, militari în uniformă și 30.000 de posturi, persoane angajate cu normă redusă, dar tot militari în uniformă. Cele 90.000 de persoane vor fi subordonate viitorului președinte ANSU, al cărui mandat este de cinci ani. Ca și mandatul președintelui României. Această armată, care ar putea deveni vizibilă în scurt timp, este alcătuită din „agenți urgențe”, cărora li se vor mai putea adăuga un alt număr apreciabil de persoane denumite „voluntari urgențe”. Personalul de comandă și personalul operativ, format din personal militar activ și din personal civil rezervist, și care va purta în mod legal armament, beneficiază de solda militară și de toate drepturile aferente statutului militar, avansările la termen, cât și cele excepționale, până la gradul de colonel inclusiv, fiind exclusiv apanajul viitorului președinte ANSU.

Autovehiculele ANSU vor circula în regim prioritar cu mijloace de avertizare luminoasă iar prioritatea, mă apucă groaza, va fi față de toți ceilalți participanți la trafic. Deci vor avea prioritate față de toate celelalte autovehicule care astăzi circulă în ritm de prioritate. Sub sancțiuni penale, de câte ori solicită, li se va asigura un culoar de minimum 3,50 m lățime. În caz contrar, pedeapsa va fi cu închisoarea de la 3 la 7 ani. ANSU poate ridica și rechiziționa orice fel de vehicule. Până și „luarea în derâdere sau în derizoriu a agenților de urgență” sau a activității lor și orice tentativă de a le abate atenția se pedepsesc cu închisoarea de la 3 la 7 ani. Iar constatarea infracțiunilor se face chiar de către agenții de urgențe. Care devin astfel organe de urmărire penală.

Nu mai puțin de 1% din Produsul Intern Brut urmează să finanțeze anual această nouă instituție. La această sumă de ordinul miliardelor de euro se adaugă minimum 2% din bugetele locale, o parte din banii virați asigurărilor sociale și de sănătate, precum și veniturile din încasarea contravenților emise tot de această nouă armată.

Ce părere aveți? Este Orwell? Adică o proză știițifico-fantastică și un film de ficțiune? Sau este o realitate pe care o puteți constata și singuri? Asistăm la un nou experiment făcut pe România, care în viitor va putea să fie extins la nivel global? Rămâneți în casă dacă doriți. Ascundeți-vă capul între umeri. Și stați cu el plecat, pentru ca sabia să nu-l taie. Eu unul – și v-am arătat că nu sunt singurul – continui să-mi fac datoria. Ca un câine de pază al societății.

P.S.: După apariția în spațiul public a proiectului de act normativ și după primele comentarii inițiate de Iosefina Pascal și continuate ieri seară în cadrul unor dezbateri la Realitatea Plus și România TV, Raed Arafat a reacționat afirmând că această mizerie legislativă nu aparține instituției pe care o conduce și că proiectul este contrar Constituției. Dacă nu e mâna lui Arafat, atunci a cui o fi? Până la proba contrarie, am putea să-l credem. Dar proba contrarie ar trebui să fie pusă la dispoziția opiniei publice chiar astăzi. Cine a atentat la ceea ce a mai rămas din democrația din România?

Iată comunicatul DSU:

”Va transmitem precizarea de presă publicată de DSU referitoare la un presupus act normativ:

Având în vedere diseminarea în spațiul public a unui document care face referire la înființarea Agenției Naționale pentru Situații de Urgență și că mai multe persoane au contactat reprezentanții DSU crezând că documentul respectiv este initițiat de acesta, pentru corecta informare a opiniei publice, facem următoarele precizări:

Departamentul pentru Situații de Urgență se delimitează ferm de acest material, care stârnești controverse, confuzie și destabilizează personalul din cadrul instituțiilor cu rol in gestionarea situațiilor de urgentă și nu numai.

Facem precizarea că documentul nu a fost elaborat la nivelul Departamentului și nu corespunde viziunii acestuia.

Mai mult, aspectele regăsite in conținutul proiectului în discuție, atribuit DSU, sunt neconstituționale, iar efectele generate imaginii și credibilității Departamentului sunt evidente.

De asemenea, asigurăm opinia publica de faptul că Departamentul pentru Situații de Urgență va menține aceeași transparență în ceea ce privește propunerile de acte normative, astfel că, ulterior elaborării, acestea vor fi aduse in atenția cetățenilor, prin parcurgerea etapelor de consultare și dezbatere publică.

Facem mențiunea ca această  precizare de presă a mai fost diseminată și acum 2 ani, respectiv in anul 2019.”

 

 

 

 

Comentarii

comentarii