Acasă Actualitate Forța Dreptei cere emiterea unui ordin de demitere pentru primarul din Recaș

Forța Dreptei cere emiterea unui ordin de demitere pentru primarul din Recaș

DISTRIBUIȚI

Președintele Forța Dreptei, Claudiu Chira a solicitat prefectului de Timiș, Mihai Ritivoiu, să emită o decizie a mandatului de primar al orașului Recaș, pentru Pavel Teodor. Acesta ar fi fost găsit în conflict de interese, în acest sens fiind emise și două decizii de către justiție, spune Chira.

”Sesizarea are ca fundament rămânerea definitivă a Sentinței civile nr.13045/26.04.2024 pronunțată de către Judecătoria Timișoara în dosarul nr.15439/325/2024 și a Deciziei civile nr.13117/26.04.2024, pronunțată de Tribunalul Timiș în dosarul nr.15381/325/2024”, transmite Chira.

Chira spune primarul trebuia eliberat din funcție, dar că acesta a primit, de fapt, doar o sancțiune pecuniară, cu reducerea indemnizației.

”I-am cerut prefectului să ia în considerare și sa respecte deciziile instanței și să constate că primarul orașului Recaș, dl. Pavel Teodor, nu a respectat regimul juridic al conflictelor de interese. Conform raportului de evaluare emis de Agenția Națională de Integritate (ANI) în anul 2018, acesta a semnat un contract de închiriere a unui teren în baza căruia SC Beliș Construct SRL, al cărui asociat unic și administrator era soția sa, a închiriat, fără licitație publică, un teren de la Primăria Orașului Recaș. În baza acestui raport al ANI, primarul Pavel Teodor a fost sancționat doar disciplinar cu diminuarea indemnizație cu 10%, cu toate că Prefectul județului Timiș trebuia să emită Ordinul de încetare de drept a mandatului acestuia. Urmare a conflictului de interese, primarul Pavel Teodor a fost decăzut din dreptul de a exercita o funcție sau o demnitate publică, pe o perioadă de 3 ani, iar mandatul trebuia să îi înceteze de drept, așa cum s-a întamplat în cazul altor primari din județul Timiș cum ar fi primarul PNL al comunei Șandra, Luchian Savu. Acest ordin de încetare a mandatului d-lui Pavel Teodor nu a fost emis de către Prefectul Județului Timiș!”, spune președintele Forța Dreptei Timiș, Claudiu Chira.

El susține că actele întocmite de primarul vizat pot fi oricând anulate.

”În toată această perioadă, primarul Pavel Teodor a semnat acte care pot fi anulate ca nelegale întrucât sunt semnate de o persoană care nu mai putea ocupa în mod legal funcția de primar. Sper ca măcar acum, în ceasul al doisprezecelea, după ce instanța a anulat candidatura domnului Pavel Teodor, prefectul va emite Ordinul de încetare de drept a mandatului de primar al domnului Pavel Teodor. Îi cer domnului prefect PSD să respecte legea și până luni să emită acest ordin. În caz contrar, vom fi nevoiți să folosim toate căile legale care se impun”, transmite președintele filialei Timiș a partidului Forța Dreptei, Claudiu Chira.

Comentarii

comentarii