Acasă Eveniment A fost amendat de polițiștii din Vaslui, deși se afla la Timișoara....

A fost amendat de polițiștii din Vaslui, deși se afla la Timișoara. Ce au scris oamenii legii în procesul verbal

2974
DISTRIBUIȚI

Magistraţii Judecătoriei Huşi au decis anularea procesului verbal prin care un bărbat din Timişoara a fost amendat de un echipaj al Poliţiei Rutiere din judeţul Vaslui, deşi nu a călcat în viaţa sa în acest judeţ.

Pe 10 aprilie, anul curent, bărbatul din Timişoara a primit prin poştă un plic de la Poliţia Rutieră din Huşi, judeţul Vaslui, cu procesul verbal în care este consemnată aşa-zisa contravenţie, scrie Adevarul.

La citirea procesului verbal, timişoreanul avea să afle că în data de 30 martie 2017 s-a aflat în judeţul Vaslui şi ”a condus un vehicul cu tracţiune animală Huşi 043, sub influenţa băuturilor alcoolice, fapt dovedit cu aparatul etiloltest Drager, la poziţia 390 rezultatul fiind de 1,41 ml alcool pur în aerul expirat”, motiv pentru care poliţiştii Rutieri Huşi i-au aplicat 9 puncte amendă, în cuantum de 1.305 lei.

Timişoreanul a contestat amenda în instanţă, iar cum contravenţia, potrivit procesului verbal, era constatată în judeţul Vaslui, a fost nevoit să se adreseze instanţei din Huşi, care l-a exonerat de plata amenzii. Totodată, judecătorii au obligat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui să-i achite timişoreanului suma de 2.020 lei, cu titlul de cheltuieli de judecată.

Concluziile verificărilor au arătat că poliţistul rutier a întocmit procesul verbal în baza datelor furnizate verbal de bărbatul surprins conducând o căruţă în stare avansată de ebrietate, al cărui nume şi dată de naştere erau asemănătoare cu cele ale bărbatului din Timişoara. Individul a declarat că nu are buletinul la el, iar când agentul a văzut că bărbatul figurează cu domiciliul în judeţul Timiş, l-a întrebat ce caută în zonă, iar căruţaşul i-a răspuns că a fost să-şi viziteze sora.

Comentarii

comentarii