Acasă Actualitate Fosta conducere a Liceului de Arte Timişoara – cercetată penal

Fosta conducere a Liceului de Arte Timişoara – cercetată penal

470
DISTRIBUIȚI

lic arte

Traian Stoia, viceprimarul Timişoarei: „S-a procedat în contradictoriu cu ceea ce a hotărât consiliul local. Sunt cercetate pentru că au semnat fără a avea împuternicirea consiliului local în ceea ce priveşte majorarea preţului contractului de închiriere cu societatea Caritas cu 30.000 de euro”

Viceprimarul Timişoarei Traian Stoia a anunţat că a început cercetarea penală în cazul fostei directoare a Liceului de Arte Timişoara. Motivul? Faptul că fosta directoare a acceptat creşterea chiriei pentru spaţiul unde funcţiona liceul de la 3.000 de lei la 30.000 de euro fără aprobarea prealabilă a consiliului local. Liceul de Arte din Timişoara trebuia să se mute, datorită chiriei foarte mari, în spaţiul Şcolii Generale nr. 9, de pe Rebreanu – unitate şcolară proaspăt renovată, dar cei de la liceu au refuzat. Până la urmă s-a găsit o soluţie de compromis, cei de la Liceul de Arte „locuind” acum împreună cu cei de la Colegiul Tehnic de Vest, în clădirea din Iosefin. Până atunci însă, chiria foarte mare percepută de Societatea Caritatea a dat mari bătăi de cap oficialilor primăriei. Acum intră organele de cercetare în acţiune.

traian stoia

„Acum începe cercetarea penală de către serviciul de investigare a fraudelor, se vor lua declaraţii de la cei care trebuiau să facă anumite lucruri şi nu le-au făcut. Directoarea şcolii, contabila şefă, au semnat o majorare a chiriei pe care o dădea Primăria Timişoara pentru folosirea spaţului de la Liceul de Artă. Nu s-a ţinut cont de hotătâri date de consiliul local, de cele ale inspectoratului şcolar. S-a procedat în contradictoriu cu ceea ce a hotărât consiliul local. Sunt cercetate pentru că au semnat fără a avea împuternicirea consiliului local în ceea ce priveşte majorarea preţului contractului de închiriere cu societatea Caritas cu 30.000 de euro. O depăşire a atribuţiilor”, spune Stoia. Iniţial, în acest caz procurorul a decis neînceperea urmăririi penale, dar acum această cercetare s-a reluat. Stoia estimează că a fost cauzat un prejudiciu de 2,7 milioane de lei primăriei, în acest caz.

 

Comentarii

comentarii