Acasă Actualitate Fosta conducere a PSD Dumbrăvița anunță că aproape toată filiala se opune...

Fosta conducere a PSD Dumbrăvița anunță că aproape toată filiala se opune deciziei de la ”județ”

DISTRIBUIȚI

Într-o nouă escaladare a conflictului existent în cadrul PSD Dumbrăvița, fosta conducere a filialei, demisă pentru că nu a susținut un candidat la funcția de primar, impus de conducerea județeană a partidului, după cum susțin cei demiși, susține că, de fapt, întreaga filială, cu mici excepții, a decis să fie pro candidatul PNL la alegerile locale din acest an. Într-un e-mail trimis de pe o adresă cu numele „psd.dumbrăvița” și semnat de ”Victor Malac, Președinte PSD Dumbrăvița, Consilier Local PSD Dumbrăvița”, respectiv de ”Daniel Cioncă, Vicepreședinte PSD Dumbrăvița, Consilier Local PSD Dumbrăvița”, cei doi prezintă o listă lungă de membri ai partidului din localitatea periurbană care își arată susținerea pentru Cristian Rusu și nu pentru Alina Sperlea, candidatul care ar urma să reprezinte PSD în lupta pentru funcția de primar.

”Având în vedere că în spațiul public încă se vehiculează faptul că subsemnații Victor Malac și Daniel Cioncă suntem singurii care ne-am arătat susținerea pentru candidatul PNL, Cristian Rusu, în cursa pentru Primăria Dumbrăvița, dorim să facem câteva precizări de interes public, o clarificare vehementă și necesară pentru a pune capăt acestor speculații nefondate. Contrar zvonurilor vehiculate, dorim să subliniem faptul că nu suntem doar noi doi cei care ne-am delimitat de dna Alina Sperlea și îl susținem pe candidatul PNL, Cristian Rusu. În realitate, toți membrii organizației PSD Dumbrăvița (mai puțin trei colegi) și-au manifestat susținerea pentru Rusu, așa cum poate fi atestat de lista semnatarilor, anexată acestui comunicat, cum ar fi prof. Ioan Peț – consilier local, Ioan Hațegan, Csiszer Lăcrămioara sau Prejneanu Radu.

Situația în care ne aflăm astăzi, situație pe care nu ne-am dorit-o niciunul dintre noi, se datorează faptului că președintele PSD Timiș, Alfred Simonis, ne-a impus un om din afara organizației PSD Dumbrăvița, fără o consultare prealabilă, un om controversat, cu probleme mari de imagine și integritate, pe care nu îl acceptăm și nu îl vom sprijini în cursa pentru fotoliul de primar”, se spune într-un comunicat semnat de ”Victor Malac, Președinte PSD Dumbrăvița, Consilier Local PSD Dumbrăvița”, respectiv de ”Daniel Cioncă, Vicepreședinte PSD Dumbrăvița, Consilier Local PSD Dumbrăvița”.

Vă reamintim că fosta conducere a filialei PSD Dumbrăvița a fost înlocuită după ce nu a dorit să susțină un candidat, despre care cei demiși spun că este impus de la ”județ”, de Alfred Simonis, fără a fi fost consultați membrii organizației. De asemenea, Adrian Pau, (re)sosit la PSD pe filiera Pro România, cu care PSD Timiș a semnat un acord de colaborare, a fost numit președinte interimar al PSD Dumbrăvița după demiterea conducerii în funcție a filialei.

”Ne reafirmăm cu toții hotărârea de a sprijini candidatul PNL, Cristian Rusu, singurul pe care îl considerăm capabil să ducă Dumbrăvița pe drumul corect. Atât noi, cât și simpatizanții noștri PSD, suntem hotărâți să susținem o schimbare autentică pentru comunitatea noastră. Această decizie este fermă și irevocabilă. Nu vom tolera nicio formă de compromis sau manipulare în această chestiune”, se mai spune în anunțul semnat de Malac și Cioncă. În sprijinul lor, protestatarii au prezentat mai multe liste cu semnături ale membrilor PSD Dumbrăvița.

Comentarii

comentarii