Acasă National Foştii colegi din PNL, în prezent în PLR, trag în Iohannis din...

Foştii colegi din PNL, în prezent în PLR, trag în Iohannis din toate poziţiile

DISTRIBUIȚI

plr

Desemnarea lui Klaus Iohannis drept candidat al Alianţei PNL-PDL la Preşedinţia României a strânit reacţii dure din partea oamenilor lui Tăriceanu. Liderii Partidului Liberal Reformator acuză PNL de înscrierea pe un drum politic dezastruos, de trădarea electoratului USL şi de trădarea propriei istorii.

„Trăim astăzi o nouă zi neagră pentru toți cei care au crezut în PNL și în viziunea sa politică. Interesele personale, dar și ambițiile domnului Iohannis, nu fac altceva decât să continue drumul politic dezastruos pe care s-a înscris partidul, iar desemnarea unui candidat comun cu PDL pentru alegerile prezidențiale reprezintă o nouă dovadă în acest sens. După ce au fuzionat cu partidul care și-a bătut joc de români și de România, cu partidul care a călcat în picioare valorile democrației, instituțiile statului și votul a 7,4 milioane de români, acum au și un candidat unic, tocmai în persoana liderului PNL, domnul Klaus Iohannis. Oamenii, însă, nu mai pot fi păcăliți. Aceștia știu că un candidat susținut de PDL are în spate și sprijinul domnului Traian Băsescu. Un asemenea candidat nu poate reprezenta o soluție pentru România, ci este un candidat bun pentru un grup de persoane. Este jenant modul în care domnul Iohannis transformă, fără remușcări, PNL în instrumentul prin care PDL se spală de păcatele unei guvernări dezastruoase. A decide destinul României alături de PDL înseamnă condamnarea țării noastre la o nouă eră în care oamenii președintelui Băsescu să ia decizii cruciale pentru viitor. Însă, acest lucru nu îl preocupă pe domnul Iohannis. Dumnealui știe una și bună, și anume că vrea să candideze, iar interesele sale sunt mai presus decât cele ale românilor”, a spus vicepreședintele PLR Graţiela Gavrilescu.

„Candidatura lui Iohannis nu este altceva decât încă un pas către trădarea electoratului USL, către trădarea aleșilor locali ai PNL și către trădarea istoricului Partid Național Liberal. Totodată, reprezintă și o trădare a fostului președinte Crin Antonescu, trădare realizată împreună cu venetici și oportuniști din jurul domnului Iohannis. Reamintim electoratului liberal din România că singurul partid care reprezintă tradițiile istoricului Partid Național Liberal și voința exprimată de electoratul liberal în anul 2012, în cadrul Uniunii Social Liberale, este Partidul Liberal Reformator împreună cu președintele său, Călin Popescu-Tăriceanu.  M-a surprins să văd acest tip de lansare făcută, totuși, sub egida și autoritatea pedeliștilor, în frunte cu Vasile Blaga. Atrag atenția membrilor Partidului Național Liberal că desemnarea lui Klaus Iohannis nu este din partea PNL, deoarece Klaus Iohannis nu a fost niciodată liberal. Primarul Sibiului este doar un liberal de conjunctură, această experiență nefiind altceva decât un scop personal pentru acesta de a ajunge la Cotroceni, pentru a-i lua locul lui Traian Băsescu, evident cu sprijinul structurilor politice care au aparținut și aparțin în continuare acestuia”, a declarat deputatul PLR Radu Stroe.

Comentarii

comentarii