Acasă Actualitate Fostul director al Regionalei Timișoara a CFR, membru PNL, schimbat pentru că...

Fostul director al Regionalei Timișoara a CFR, membru PNL, schimbat pentru că ar fi „postat mesaje agresive împotriva USR PLUS”. În locul acestuia, numit un fost PSD-ist

806
DISTRIBUIȚI

La sfârșitul lunii ianuarie 2021, fostul director al Regionalei Timișoara a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, Radu Sorin Anghel (foto dreapta), a primit decizia de revocare din funcție, începând cu 1 februarie, în locul lui fiind numit Ion Stoichescu. Atât unul, cât și celălalt au o vechime de peste 20 de ani în companie, dar, de asemenea, ambii au în comun legăturile politice, cu mici diferențe: Anghel este membru PNL, fiind un susținător înfocat al fostului primar al Timișoarei, Nicolae Robu, iar Stoichescu a fost foarte activ în PSD, dar a avut până în 2016 și legături cu fostul PDL.

Sursele noastre susțin că schimbarea directorului a avut și o motivație mai puțin evidentă: ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, bucureștean ales în decembrie deputat de Timiș din partea USR PLUS, „i s-ar fi pus pata pe Anghel”, după ce acesta, în perioadele de campanie electorală, în special în aceea de la „locale”, a postat „mesaje agresive împotriva USR PLUS” pe pagina sa de Facebook. Propunerea de numire a fost făcută tocmai de USR PLUS.

Nu trebuie uitat că, la rândul său, Anghel a fost numit politic la conducerea sucursalei, odată cu venirea la putere a liberalilor. În mai 2020, acesta a primit o delegare de atribuții în funcția de director, la acel moment fiind șeful Secției Telecomenzi Feroviare a aceleiași regionale. Totuși, acum, conform surselor noastre, un alt rol important în schimbarea acestuia cu Stoichescu l-ar fi avut și relația de prietenie dintre cel din urmă și actualul director general al CFR SA, Ioan Pintea, căruia, de-a lungul timpului, i-a fost în mai multe rânduri subaltern direct.

Actualul director al CFR SA sucursala regională Timișoara, Ion Stoichescu, a fost, între decembrie 2010 și mai 2012, director general al CFR SA. De-a lungul carierei sale începute în anul 2000 cu stagiul de practică efectuat tot la regionala din Timișoara, acesta a mai ocupat și alte funcții aici, unele chiar de conducere: șef district ramura linii, șef al Secţie ramura linii, revizor de Siguranţa Circulaţiei, șef al Diviziei Tehnice, șef al Divizie Investiții. În februarie 2020, el ajunge director general adjunct tehnic, iar în ultima perioadă este director pregătire proiecte cu finanțare externă, în cadrul companiei centrale CFR SA.

Ion Stoichescu, la o întâlnire de campanie cu lideri PSD

În cazul lui Anghel, cariera sa în CFR începe în 1996, când a devenit inginer semnalizări feroviare la Regionala CFR Timișoara. De atunci, el a mai fost șef laborator, șef adjunct la Secția Telecomenzi Feroviare, șef Divizie Patrimoniu și șef al Secției Telecomenzi Feroviare, toate în cadrul Sucursalei Regionale de Căi Ferate Timișoara.

Nu vrem în vreun fel să luăm apărarea unuia sau altuia – la fel, nici să îl atacăm pe unul sau altul –, dar nu putem să nu observăm că există frământări evidente în cadrul alianței de guvernare, iar de multe ori libertatea de exprimare nu rămâne decât un slogan.

Comentarii

comentarii