Acasă Politica Fostul preşedinte al PMP Timiş face dezvăluiri despre Elena Udrea

Fostul preşedinte al PMP Timiş face dezvăluiri despre Elena Udrea

478
DISTRIBUIȚI

radu lambrino

Radu Lambrino, fost preşedinte al PMP Timiş, în prezent membru în conducerea PNL Timiş, oferă câteva informaţii inedite din interiorul Mişcării Populare. Dezvăluirile acestuia vin pe fondul tensiunilor din PMP, care s-au soldat cu plecarea lui Cristian Diaconescu din partid şi trecerea Elenei Udrea în postura de candidat la Preşedinţia României.

Cristian Diaconescu va candida independent, având susţinerea Fundaţiei Mişcarea Populară. Fostul consilier prezidenţial i-a chemat alături de el pe cei care au părăsit fundaţia în ultima perioadă. Radu Lambrino refuză propunerea lui Diaconescu, deşi îl consideră pe acesta „un tip de calitate, care ştie foarte multe despre rolul ăsta de preşedinte”. Lambrino susţine că nu vrea să participe la fărâmiţarea dreptei.

Fostul preşedinte PMP Timiş dezvăluie că unul dintre motivele care determinat să părăsească partidul condus de Udrea a fost tocmai „duplicitatea asta în ceea ce priveşte momentul din toamnă”. Cu alte cuvinte, deşi susţineau că Diaconescu va fi candidat, oamenii din PMP erau conştienţi să Udrea va fi de fapt reprezentanta partidului pe buletivul de vot. Mai mult, însuşi Cristian Diaconescu ştia că poziţia sa nu este sigură.

Eu fac de foarte mult timp politică. Ceea ce s-a întâmplat în campania pentru europarlamentare a fost un prim pas spre o candidatură la Cotroceni. A fost foarte personalizată campania de europarlamentare pe profilul politic al doamnei Udrea. Prima organizaţie la care a venit domnul Diaconescu a fost organizaţia de Timiş. Am avut o discuţie cu dumnealui, în care s-a discutat şi despre cât de sigură este această candidatură şi chiar în acele momente domnul Diaconescu îşi punea problema dacă să candideze din parea PMP sau să meargă pe candidatură a Fundaţiei Mişcarea Populară, el fiind preşedintele fundaţiei”, a declarat Lambrino.

Radu Lambrino mai declară că plecare sa din PMP a avut la bază şi perspectiva de după alegerile prezidenţiale. Direcţia trasată de Elena Udrea nu ar fi fost „foarte clară în ceea ce priveşte asumarea de către PMP a doctrinei”.

Iohannis – opusul lui Băsescu

Deşi îl apreciază pe Cristian Diaconescu, Radu Lambrino pledează pentru Klaus Iohannis ca singurul candidat capabil să atragă toate voturile de dreapta. „Eu cred că Iohannis e o alegere înţeleaptă, mai ales că după un preşedinte cum a fost Traian Băsescu, un preşedinte cu personalitate extrem de puternică şi cu dorinţa de a se implica în jocul politic, este absolut normal să vină un alt tip de preşedinte, pentru că în istoria politică cam aşa s-a întâmplat în multe din democraţiile pe care le cunoaştem. Se succed anumite profile de preşedinţi la conducerea numitor ţări. Cred că domnul Iohannis se încadrează pe profilul pe care ar trebui să şi-l asume România”, explică Lambrino.

Comentarii

comentarii