Acasă Actualitate Fostul președinte al României, Emil Constantinescu, lansează, la Timișoara, cartea Parteneriatul Strategic...

Fostul președinte al României, Emil Constantinescu, lansează, la Timișoara, cartea Parteneriatul Strategic România- SUA: 25

DISTRIBUIȚI

Fostul președinte al României, Emil Constantinescu, lansează la Timișoara cartea „Parteneriatul Strategic România- SUA: 25. Garanție de securitate pentru România în mileniul 3”, marți, 11 aprilie, în Sala Barocă a Muzeului Național de Artă Timișoara, la ora 11:30. 
 
Moderator va fi de Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.
 
Sunt așteptați să participe persoanele interesate de situația geopolitică a României, precum și publicul larg, dornic să îl întâlnească pe fostul președinte al României. 
 
Cartea-documentar „Parteneriatul Strategic România- SUA: 25. Garanție de securitate pentru România în mileniul 3”, scrisă de Laura Ganea și inclusă în colecția RAO Clasic, trece în revistă evenimentele ce au condus la căderea dictaturilor comuniste în Europa Centrală și de Est și destrămarea URSS, documentând întreaga reorientare a politicii externe românești până la momentul aderării României la organismele euro-atlantice.
 
Apărut sub egida Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului, în cadrul colecției „Istoria recentă și anticiparea viitorului”, volumul a fost realizat cu sprijinul Fundației Române pentru Democrație, Agenției Naționale de presă Agerpres și al companiei BAT, a cărei aniversare de 25 de ani pe piața românească este legată de lansarea Parteneriatului Strategic România-SUA. Vă așteptăm! – este mesajul lui Alin Nica.

Comentarii

comentarii