Acasă Eveniment Fostul primar al comunei Peciu Nou, Ioan Fărcălău, a fost reținut. A...

Fostul primar al comunei Peciu Nou, Ioan Fărcălău, a fost reținut. A primit ca mită și un ceas de mână

1556
DISTRIBUIȚI

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 18 octombrie 2017, a fostului primar al comunei Peciu Nou, Ioan Fărcălău, sub aspectul comiterii infracțiunii de luare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

”În cursul anului 2013, inculpatul Fărcălău Ioan, în calitate de primar al comunei Peciu Nou, județ Timiș, a pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) o sumă de bani reprezentând 5% din valoarea unor contracte pe care acesta urma să le încheie cu primăria respectivă.

În schimbul banilor, inculpatul Fărcălău Ioan i-a promis martorului că va depune toate demersurile pentru ca acele contracte să fie încheiate cu firma sa. De asemenea, inculpatul urma să se asigure ca, în exercitarea atribuțiilor sale de serviciu, contractele respective să se desfășoare în bune condiții pentru firma omului de afaceri, prin efectuarea plăților la timp și acceptarea la plată a înscrisurilor depuse (situații de lucrări, facturi fiscale etc.).

În acest context, într-un interval de două luni de la data încheierii a patru contracte de execuție lucrări (11 februarie 2014), omul de afaceri a remis inculpatului Fărcălău Ioan, în 9 tranșe, suma de 129.200 lei (din totalul de 403.650 lei, echivalentul procentului de 5%). Ulterior, în cursul anului 2015, martorul a mai remis inculpatului suma de 2.000 euro și un ceas de mână”.

Ioan Fărcălău va fi prezentat astăzi Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Comentarii

comentarii