Acasă alegeri locale 2012 Fostul primar din Teremia Mare, condamnat la şase luni de închisoare cu...

Fostul primar din Teremia Mare, condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare, poate candida din nou

905
DISTRIBUIȚI

A decis Judecătoria Sânnicolau Mare

Cosmin Sântean, primarul comunei Teremia Mare, a fost condamnat, la finalul lunii octombrie 2011, la 6 luni de închisoare cu suspendare şi la o perioadă de încercare de doi ani şi jumătate.

La acea vreme, Sântean a mai fost obligat de aceeaşi instanţă să achite 3.000 de lei daune morale. Această condamnare a venit pe fondul unei dispute mai vechi între Sântean, membru PDL, şi Florentin Ibrian, consilier local PSD. Atunci, primarul i-a aplicat o corecţie cu pumnul consilierului, faptă care l-a costat scump.

 

Joi, 26 aprilie, primarul Sântean şi-a pierdut funcţia după ce Mircea Băcală a semnat ordinul de încetare a mandatului de primar. „Am semnat ordinul de încetare a mandatului de primar a domnului Cosmin Sântean, pe care l-am anunţat şi telefonic că nu mai este primar la Teremia Mare. Automat, locul lui Sântean va fi luat de viceprimarul Sachelariu”, a declarat Mircea Băcală.

Sântean candidează din nou

Deşi toată lumea credea că Sântean nu mai are voi să candideze, acesta şi-a înregistrat candidatura pentru alegerile locale din 10 iunie. Contracandidaţii săi la Primăria Teremia Mare au contestat în instanţă candidatura fostului primar, însă surpriza a venit în dimineaţa zilei de joi 3 mai, când Judecătoria Sânnicolau Mare a decis că fostul primar are dreptul să candideze din nou.

La aflarea veştii, Sântean s-a declarat mulţumit. „Mă bucur că în sfârşit s-a făcut dreptate. Instanţa de judecată a luat o decizie înţeleaptă. Acum vreau să văd ce vor spune contracandidaţii mei? Acum se va vedea pe cine va vrea lumea primar la noi în comună”, a declarat Sântean.

„Voi face recurs”

Florentin Ibrian, omul care a avut de suferit de pe urma lui Sântean, spune că în cursul zilei de joi, 3 mai, a făcut recurs la Tribunalul Timiş. „Am făcut recurs. Este inadmisibilă decizia luată de Judecătoria Sânnicolau Mare. Cred că magistraţii de aici au interpretat greşit legea”, spune Ibrian. Consilierul local Florentin Ibrian a făcut recurs în dosarul lui Sântean în calitate de candidat din partea PSD Timiş la funcţia de primar al comunei Teremia Mare.

Comentarii

comentarii