Acasă Sport Foşti campioni olimpici şi mondiali alături de cei mai buni sportivi din...

Foşti campioni olimpici şi mondiali alături de cei mai buni sportivi din Sânandrei

387
DISTRIBUIȚI

Gala Sportivilor din Sânandrei
„Mi-a plăcut tot timpul sportul pentru că prin sport se modelează caractere, valori şi viitori campioni”, sunt vorbele lui Dorel Demea, primarul localităţii Sînandrei. Joi a fost ziua în care sportivii din localitatea timişeană au fost premiaţi pentru performanţele obţinute în ultimul an.
Ce n-a văzut Timişoara sau alte oraşe mari din România a văzut comuna Sânandrei. Sportivi ale căror performanţe valorează în aur mai mult decât tezaurul românesc de la Moscova. Lavinia Miloşovici, Simona Amânar, Maria Olaru, Doina Melinte, Doina Moţ, Gheorghe Berceanu, Flavius Domide, Dănuţ Laţa sau Nicolae Pavel sunt numele de rezonanţă care au participat la evenimentul de premiere a celor mai buni sportivi din comuna Sânandrei. A fost un eveniment organizat impecabil, organizatorilor nescăpându-le nici cele mai minore detalii. Comuna timişeană se poate lăuda cu cele mai semnificative investiţii în sport din judeţul Timiş. De mai bine de un an, la Clubul Sportiv Sînandrei performanţa este pe buzele tuturor sportivilor. Acest lucru a fost posibil, în primul rând, datorită antrenorilor de excepţie care lucrează cu copiii de la secţiile de fotbal, gimnastică, şah şi lupte. De altfel, cei patru antrenori au fost şi premiaţi de primarul Dorel Demea, pentru rezuzltatele foarte bune obţinute cu copiii din comuna Sânandrei. Este vorba despre Mircea Aslău, antrenorul echipei de fotbal, Ioan Boici, antrenorul secţiei de gimnastică, Petru Brânduşan, antrenorul secţiei de lupte şi Cornel Păşcălău, cel care îi pregăteşte pe micuţii şahişti. Sânandreiul şi-a desemnat şi antrenorul anului, în persoana lui Remus Steop, cel care a preluat Fortuna Covaci de la zero şi a ajuns cu echipa din satul în care trăiesc nici 700 de suflete în Liga II. Alături de Remus Steop, un premiu special a primit şi formaţia pe care a pregătit-o până nu de mult, premiu ridicat de Florin Macavei, finanţatorul Fortunei. Sportivii anului din Sânandrei au fost desemnaţi doi puşti despre care vom mai auzi cu siguranţă în viitor. Adrian Popa este un gimnast descoperit chiar de primarul Dorel Demea în Sânandrei şi dus la CSS 1 Timişoara, unde a obţinut rezultate remarcabile la nivelul competiţiilor destinate juniorilor. Pe aceeaşi treaptă cu micuţul gimnast s-a clasat şi Cătălin Gherman Saucă, un şahist extrem de talentat.
Doina Melinte, fosta supercampioană la atletism, în prezent ministru secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului, le-a transmis copiilor din Sînandrei că are încredere în ei. „Este nemaipomenit să vezi realizări cum este cea de la Sînandrei. Foarte rar avem ocazia să vedem astfel de investiţii în copii. Sunt sigură că peste câţiva ani această comună va putea da câteva valori semnificative pentru sportul românesc, la felul în care se lucrează aici şi, cel mai important, că primăria din localitate sprijină necontenit aceste activităţi”, a spus Doina Melinte.
În discursul său, primarul Dorel Demea i-a lăudat pe sportivii celor patru secţii şi pe antrenorii acestora, dar nu a ezitat să pună punctul pe I când a venit vorba despre ridicarea unei săli de sport la Sânandrei. „Nu ştiu câte comune din România au realizat ceea ce am făcut noi aici. Tocmai de aceea îmi doresc ca la anul  ca aceşti copii să beneficieze de o sală de sport la a cărei ridicare să pună umărul şi oficialităţile judeţene”, a spus Demea.
Evenimentul desfăşurat joi va fi organizat în fiecare an la Sânandrei, micuţii sportivi din Sânandrei având şansa să obţină performanţe din ce în ce mai bune.

Comentarii

comentarii