Acasă Actualitate FOTO Cum arată lucrările la cinematograful Dacia. Sala din cartierul Circumvalațiunii va...

FOTO Cum arată lucrările la cinematograful Dacia. Sala din cartierul Circumvalațiunii va fi gata până în toamnă

DISTRIBUIȚI

Cinema Victoria va fi, după obţinerea tuturor avizelor necesare, primul cinematograf deschis publicului. Sala este dotată cu 200 de locuri, ecran retractabil, sistem de sonorizare pentru filme, concerte sau piese de teatru. Al doilea cinematograf care va fi gata este Dacia din cartierul Circumvalațiunii. Lucrările sunt finalizate în proporţie de 40 la sută.

„Deschiderea sălii Dacia este preconizată în toamna acestui an. Cât mai aproape de începutul școlii în toamna 2022 e importantă pentru implicarea publicului tânăr în consumul cultural”, anunță autoritățile.

Vă prezentăm în premieră imagini de la lucrările din cartierul Circumvalațiunii.  

Cinematograful Dacia a fost amenajat în anii ’80, la demisolul unui bloc cu patru etaje, în zona Pieţei Dacia. A funcţionat până la sfârşitul anilor ’90, când RADEF a început să închidă cinematorafele pe rând şi tranformarea spaţiilor. La Dacia, în holul cinematografului, ani de zile a funcţionat un internet-cafe.

Odată cu pierderea proceselor de către RADEF şi obligaţia de predare a sălilor către administraţia locală, firma respectivă şi-a lichidat afacerile, abandonând acolo vechile computere, de care nu mai aveau nevoie. 

Coşmarul celor care locuiesc în bloc a început după ce uşa şi câteva geamuri au fost sparte, iar calculatoarele au fost furate. Anexele cinematografului au fost ocupate de oamenii fără adăpost. 

Sala Dacia va avea 384 de locuri, ecran retractabil, scenă, foaier, cafenea. 

„Va fi folosită pentru proiecții de film pentru elevi și liceeni, documentare, concerte, proiecții de operă, tururi de muzee, tatru de păpuși, conferințe (TedTalks, creative mornings etc.), cinema european și românesc de public larg, festivaluri de film pentru copii. Cartier dens populat, cu multe școli. Parc în proximitate. Se pretează proiecțiilor cu multe clase de elevi deodată. Public țintă: părinți și copii, elevi, familii din cartier, pensionari, public larg. Dominanta educativă trebuie privită și ca educație la orice vârstă (conferințe etc.)”, scrie în strategia propusă pentru reintegrarea fostelor cinematografe în circuitul cultural al orașului.

Comentarii

comentarii