Acasă Actualitate Fără poluare în Timişoara

Fără poluare în Timişoara

DISTRIBUIȚI

De mulţi ani, în oraşul (de cinci stele ?) Timişoara sunt raportate depăşiri ale valorilor maxime ale poluării, în special cu PM 10 (pulberi în suspensie cu un diametru mai mic de 10 microni –praf). Despre acest fapt a vorbit şi Silvian Ionescu, şeful Gărzii de Mediu, miercuri, 7 aprilie, cu prilejul vizitei în Timişoara.
“E acea întrebare pe care Comisia Europeană ne-a pus-o de curând în ceea ce priveşte praful din oraş. Sunt normative de calitatea aerului care, în Timişoara, sunt frecvent depăşite. Trebuie găsite soluţii ca aceste depăşiri să nu se mai repete”, a declarat Silvian Ionescu. Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Timiş îi anunţă pe timişeni şi pe timişoreni de iniţierea procesului de elaborare a Programului integrat de gestionare a calităţii aerului pentru judeţul Timiş. “Programul de gestionare a calităţii aerului reprezintă totalitatea măsurilor/acţiunilor propuse a se desfăşura într-o perioadă de maximum 5 ani, în zonele şi aglomerările unde se constată depăşiri ale valorilor limită şi/sau ale valorilor ţintă pentru unul sau mai mulţi poluanţi, în vederea încadrării sub aceste valori”, a subliniat Alina Căluşeru (foto), directorul APM Timiş.
De aceea, Programul Integrat de Gestionare a Calităţii aerului în judeţul Timiş trebuie să prevadă măsuri şi activităţi care să fie implementate într-o perioadă cât mai scurtă, având alocate sume de bani rezonabile şi care să producă efecte certe de reducere a poluării ce pot fi cuantificabile, precum şi să desemneze factorii responsabili pentru realizarea acestora. “Obiectivul programului este de  îmbunătăţirea calităţii aerului şi a stării de sănătate a populaţiei din judeţul Timiş şi de a asigura încadrarea aglomerării Timişoara în valorile limită pentru indicatorii de calitate a aerului, în vederea respectării obligaţiilor asumate de România prin Tratatul de Aderare la Uniunea Europeană”, a precizat Căluşeru.
Proiectul programului a fost elaborat de către Comisia Tehnică numită prin Ordinul prefectului judeţului Timiş, nr. 858/2008.
Conţinutul programului poate fi consultat pe site-ul APM Timiş www.apmtm.ro, la secţiunea Informaţii utile – Noutăţi sau la sediul instituţiei (Timişoara, str. Amurgului, nr. 1), în zilele de luni-joi, între orele 8 -16.30, precum şi vineri, între orele 8 -14.
Comentariile, observaţiile sau propunerile publicului pot fi transmise în scris, la sediul APM Timiş sau utilizând mijloace electronice, la adresa office@apmtm.ro, până la data de 1 mai 2010.
 

Comentarii

comentarii