Acasă Actualitate FRF bagă şi mai mult în ceaţă Timişoara

FRF bagă şi mai mult în ceaţă Timişoara

DISTRIBUIȚI

Adrian Orza: „FRF nu ne dă siguranţa că Poli nu va păţi la fel, anul viitor”

Conducerea Primăriei Timişoara a primit un răspuns năucitor din partea Federaţiei Române de Fotbal. Autorităţile locale au cerut, printr-o adresă oficială, FRF clarificarea situaţiei lui Poli. Edilii erau intresaţi în ce ligă va juca Poli, dacă echipa poate promova şi poate juca în cupele europene, după acest sezon competiţional. FRF a mai dat o dată cu tifla Timişoarei.

Cum să nu zici nimic într-un răspuns oficial

Echipa fanion a oraşului Timişoara a fost retrogradată în Liga a II-a, deşi a terminat campionatul pe locul doi. La această oră, nimeni nu ştie dacă Poli poate promova la anul sau fotbaliştii vor juca din nou fără niciun rezultat. „În ceea ce priveşte dreptul de promovare, precum şi dreptul de a accede în cupele europene, aceste drepturi fac obiectul licenţierii cluburilor şi se evaluează pentru fiecare sezon competiţional, în cadrul sistemului naţional de licenţiere a cluburilor”, este răspunsul extrem de ambigu al oficialilor de la FRF.

Răspunsul FRF aruncă în ceaţă totală situaţia lui Poli Timişoara. Viceprimarul Timişoarei, Adrian Orza, este consternat. „E o chestie la care nu m-am aşteptat. Mi se pare normal că am întrebat FRF aceste lucuri, răspunsul lor nu ne lămureşte. FRF nu dă siguranţa că Poli nu va păţi la fel, anul viitor. Nu primim nicio asigurare. Cred că fotbalul românesc poate să moară liniştit, nimeni nu o să-i simtă lipsa. Nu ştiu dacă fotbalul românesc mai merită susţinut. Eu voi fi la meciuri şi în Divizia B, dar atitudini de acestea dăunează”, spune Adrian Orza, viceprimarul Timişoarei.

Iată răspusnul complet al Federaţiei Române de Fotbal.

1. Clubul SC FC Timişoara SA va activa în sezonul competiţional 2011-2012 în Liga a 2-a.

2. În ceea ce priveşte dreptul de promovare, precum şi dreptul de a accede în cupele europene, aceste drepturi fac obiectul licenţierii cluburilor şi se evaluează pentru fiecare sezon competiţional, în cadrul sistemului naţional de licenţiere a cluburilor de către comisiile de licenţiere.

3. Cu privire la situaţia palmaresului, culorilor, denumirii clubului, precum şi a motivării Deciziei Comisiei de Apel a sistemului naţional de licenţiere a cluburilor, din documentele clubului FC Timişoara existente rezultă că nici Primăria Timişoara şi nici Consiliul Judeţean Timiş nu deţin calitatea de acţionari, astfel încât nu putem oferi aceste informaţii terţilor. În acest sens, vă rugăm să ne faceţi dovada calităţii de acţionar pentru a vă oferi mai multe detalii sau puteţi solicita documentele direct clubului SC FC Timişoara SA, acesta fiind în posesia Deciziei motivate a Comisiei de Apel.

Comentarii

comentarii