Acasă Actualitate Frigul și picioarele tale: cum ți le îngrijești pe perioada iernii

Frigul și picioarele tale: cum ți le îngrijești pe perioada iernii

DISTRIBUIȚI

Deși este adevărat că picioarele noastre au de suferit în orice perioadă a anului, iarna pot fi mai afectate, mai ales dacă nu ne acordăm îngrijirea necesară. Acesta este un anotimp în care acestea sunt întotdeauna acoperite și nu pot fi văzute, așa că avem tendința de a acorda prioritate esteticii unor pantofi damă sau bărbați în detrimentul sănătății picioarelor. Cu toate acestea, majoritatea populației suferă de un fel de afecțiune a piciorului.

Dacă sunteți preocupat de îngrijirea picioarelor pe timp de iarnă, este foarte important să acordați atenție tipului de pantofi damă sau bărbați pe care îi purtați, fie chiar și niște adidași Nike dama. În această perioadă a anului, avem în general tendința de a ne pedepsi picioarele cu pantofi damă sau bărbați, cizme și botine foarte închise, mai mult pregătite și concepute pentru vreme decât pentru confortul picioarelor noastre sau realizate din materiale mai rigide, împiedicând mobilitatea corectă a piciorului și transpirația corespunzătoare a acestuia.

La toate acestea trebuie să adăugăm schimbările extreme de temperatură la care ne supunem corpul, iar picioarele sunt cele care suferă cel mai mult, deoarece ele poartă toată greutatea noastră. Nu putem trece cu vederea nici umiditatea mediului înconjurător cauzată de ploaie, care ne obligă să purtăm încălțăminte care să nu se “înmoaie” și, în cazul în care apa pătrunde, să se usuce cât mai repede pentru a evita apariția temutei bacterii și ciuperci.

Atenție la picioarele reci!

Picioarele reci sunt frecvente în acest sezon. Dar experții subliniază că în spatele acestei circumstanțe ar putea exista o problemă mai mare. Problemele neurologice, lupusul, arterioscleroza, fibromialgia sau anemia se pot reflecta prin picioare reci. În cazuri extreme, cea mai frecventă leziune este degerătura. Aceasta este cauzată de expunerea la frig pentru o perioadă lungă de timp. În cele mai grave cazuri, poate duce la vezicule gangrenoase și la afectarea mușchilor, nervilor, tendoanelor și oaselor. Persoanele cele mai predispuse la degerături sunt diabeticii, fumătorii, cei care suferă de circulație deficitară sau de fenomenul Raynaud. Deci aveți grijă să >alegeti pantofi damă, chiar și adidași Nike damă, călduroși și confortabili.

Alegerea ciorapilor contează

Pentru a nu împiedica circulația sângelui și pentru a menține căldura, ciorapii trebuie să fie din lână sau bumbac și nu trebuie să fie strâmți. În plus, având în vedere orele pe care majoritatea oamenilor le petrec stând jos la serviciu, este indicat să evitați să vă încrucișați picioarele pentru perioade lungi de timp și să faceți exerciții specifice cu ele pentru a menține o temperatură adecvată și pentru a îmbunătăți circulația. Una dintre ele poate fi mișcarea degetelor de la picioare prin micșorarea și întinderea lor și, de asemenea, mișcarea lor făcând cercuri cu gleznele.

Pentru alergători și/sau pasionați de sporturi de iarnă

Este important să acordați o atenție deosebită modului în care mergeți și alergați, deoarece temperaturile scăzute cresc probabilitatea de accidentare. Înainte de a pleca de acasă, asigurați-vă că purtați șosete subțiri din materiale specifice pentru a evita frecarea, bășicile și pentru a vă menține picioarele uscate și la temperatura potrivită, dar și adidași Nike damă sau bărbați corespunsători. După ce ați terminat exercițiile fizice, este recomandat să vă înmuiați picioarele într-o combinație de apă rece și caldă pentru a stimula circulația.

Nu uitați să vă uscați picioarele

Această parte a corpului este deseori neglijată atunci când vine vorba de uscarea după duș și se crede că este suficient să vă puneți picioarele pe saltea. Dacă doriți să evitați umezeala și ciupercile, va trebui să le uscați bine, insistând pe uscarea între degetele de la picioare și unghii. Nu trebuie uitată nici hidratarea, care trebuie făcută seara, înainte de culcare, pentru ca crema să își poată face treaba cum trebuie.

Relaxare binemeritată

Terminațiile nervoase de la nivelul picioarelor, care nu sunt tocmai puține, sunt conectate la diverse părți ale corpului, astfel că stimularea lor prin masaj aduce diverse beneficii pentru sănătate. Una dintre tehnicile care a câștigat o mare popularitate pentru efectul său vindecător este reflexologia, o disciplină străveche care reduce stresul și anxietatea. Aplicarea presiunii în anumite puncte specifice de pe picioare este capabilă să calmeze durerea și să amelioreze stresul, să activeze circulația și să promoveze eliminarea toxinelor.

Încălțări cu talpă mai groasă sau cu toc mic

Pantofii cu talpă joasă sunt o necesitate, dar realitatea este că, la fel ca și tocurile, nu sunt cei mai recomandați pantofi pe care să îi porți zilnic. Nu este vorba de a uita complet de ei, ci de a-i alege cu câțiva centimetri de toc, evitând întotdeauna tocurile înguste, și de a-i alterna cu alți pantofi mai confortabili, cum ar fi cizmele sau o pereche de adidași Nike damă sau bărbați.

Urmând aceste sfaturi, îți vei proteja picioarele de vremea rece și de toate efectele negative pe care aceasta le poate avea asupra lor.

Comentarii

comentarii