Acasă Actualitate Fritz a alcătuit comisia de disciplină a Primăriei Timișoara. Sindicatul a depus...

Fritz a alcătuit comisia de disciplină a Primăriei Timișoara. Sindicatul a depus plângere prealabilă împotriva dispoziției

463
DISTRIBUIȚI

Sindicatul angajaților din Primăria Timișoara a depus o nouă plângere prealabilă împotriva unei dispoziții semnate de primarul Dominic Fritz. Dacă în urmă cu o săptămână în vizorul sindicatului era dispoziția de alcătuire a comisiei paritare, de această dată plângerea vizează dispoziția de alcătuire a comisiei de disciplină. Pe scurt, sindicaliștii se plâng că nu le-au fost respectate propunerile, primarul alegând un reprezentant al salariaților printr-o procedură „nelegală” de vot.

Mai exact, sindicaliștii i-au desemnat pe Mirela Toc membru titular și pe Adrian Florian Crișovan membru supleant. În schimb, primarul i-a pus pe Simona Drăgoi, respectiv Mihai Boncea în cele două poziții. Din comisia de disciplină alcătuită de Fritz pe 3 decembrie mai fac parte Alexandra Rusan (președinte titular), Monica Pfeifer (membru titular), Natașa Vesna Nestorovici (secretar titular), Caius Șuli (președinte supleant) și Găvădescu Carmen (membru supleant) și Cristina Lucia Bozan (secretar supleant). Aceste mandate ar urma să fie, potrivit dispoziției, valabile trei ani.

Mirela Toc, funcționara cara l-a supărat pe fostul primar Nicolae Robu, chemată în fața comisiei de disciplină în februarie 2020

Sindicatul a remarcat nereguli în legătură cu comisia de disciplină încă din vară. Vineri, 9 iulie, după-amiaza, angajații au fost informați pe e-mail că au timp până luni, 12 iulie, ora 9.30 să înainteze propuneri, iar până în aceeași zi, la ora 10.00, ar fi trebuit să și voteze. În plus, remarcau încă de atunci sindicaliștii, noile modificări ale Codului Administrativ prevăd că sindicatul numește un membru titular și unul supleant și în cazul care este afiliat unei organizații sindicale reprezentative pe domeniul de activitatea, nu doar dacă este reprezentativ la nivelul unității. În acest caz, organizația condusă de Tiberiu Negrei este afiliată Federației Naționale a Sindicatelor din Administrație.

„Funcționarii au fost puși să își aleagă acel reprezentant în Comisia de disciplină. Este nejustificat și, chiar dacă nu îi place domnului primar, este total nelegal (…) Consider că a fost un simulacru de alegeri, în care scopul e oricum nelegal, nerespectându-se prevederea recent făcută în Codul Administrativ prin care se dă posibilitatea sindicatelor care sunt afiliate unei federații reprezentative, cum suntem noi – spune foarte clar Codul Administrativ – să își desemneze un reprezentant”, ne declara la acel moment Tiberiu Negrei.

Acum, în mare, sindicaliștii reiau aceleași argumente:

„Subscrisul SINDICATUL LIBER AL SALARIAȚILOR DIN PRIMĂRIA MUNICIPIULUI TIMIȘOARA ȘI DIN SERVICIILE PUBLICE AFLATE ÎN SUBORDINEA CONSILIULUI LOCAL AL MUNICIPIULUI TIMIȘOARA, (…) formulăm prezenta

PLÂNGERE PREALABILĂ împotriva Dispoziției nr. 2006/03.12.2021 privind constituirea comisiei de disciplină pentru aparatul de specialitate al Primarului Municipiului Timișoara,

prin care solicităm REVOCAREA ÎN TOT A ACESTEIA pentru motivul că Dispoziția nr. 2006/03.12.2021 a fost emisă cu încălcarea prevederilor art. 494 alin. 2 teza 1 din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, care prevede următoarele: «Din comisia de disciplină face parte și un reprezentant al ORGANIZAȚIEI SINDICALE reprezentative sau AFILIATE LA O FEDERAȚIE REPREZENTATIVĂ LA NIVELUL SECTORULUI DE ACTIVITATE ori, după caz, un reprezentant desemnat prin votul majorității funcționarilor publici pentru care este organizată comisia de disciplină, în cazul în care sindicatul nu este reprezentativ sau funcționarii publici nu sunt organizați în sindicat».

           Prin adresa nr. 648/22.09.2021, înregistrată la Primăria Municipiului Timișoara cu nr. SC2021-026414/22.09.2021 (anexată), subscrisul sindicat:

           – a adus la cunoștință Primarului Municipiului Timișoara că este afiliat la FEDERAȚIA NAȚIONALĂ A SINDICATELOR DIN ADMINISTRAȚIE (FNSA), federație reprezentativă la nivel național în sectorul bugetar «Administrație publică», conform Sentinței Civile nr. 245/S din 15.12.2016, rămasă definitivă la 27.01.2017;

           – a desemnat pe doamna TOC MIRELA ADRIANA ca membru titular și pe domnul CRIȘOVAN FLORIAN ADRIAN ca membru supleant în comisia de disciplină care urma să se contituie în cadrul Primăriei Municipiului Timișoara.  

           Analizând Dispoziția nr. 2006/03.12.2021 privind constituirea comisiei de disciplină pentru aparatul de specialitate al Primarului Municipiului Timișoara, constatăm că persoanele desemnate de subscrisul sindicat nu se regăsesc în componența comisiei de disciplină, prin urmare comisia de disciplină este nelegal constituită.

             Pentru motivul prezentat mai sus, solicităm REVOCAREA Dispoziției nr. 2006/03.12.2021 privind constituirea comisiei de disciplină pentru aparatul de specialitate al Primarului Municipiului Timișoara.

          În drept, art. 7 din Legea nr. 554/2004”.

Comentarii

comentarii