Acasă Actualitate Fritz a dărâmat, la cerere, poarta rromilor, și le face locuri de...

Fritz a dărâmat, la cerere, poarta rromilor, și le face locuri de parcare

DISTRIBUIȚI

În primăvara acestui an, cu puțin înainte de alegerile locale, Dominic Fritz a lansat o campanie de manipulare fără precedent. S-a declarat luptătorul contra ”mafiei de pe Bega” (în acest caz a pierdut aproape toate războaiele purtate cu patronii de cluburi) și a clanurile țigănești care au ocupat ilegal domeniul public din Timișoara.

Pentru ca imaginea să fie mai spectaculoasă, a fost ”inventată” chiar și o stradă, strada Cezar, pe care ”luptătorul” Fritz să o poată ”elibera”. Iar eliberarea a început cu scandat, cu rromi nemulțumiți, cu trupe speciale, și cu Fritz în fruntea buldozerelor primăriei.

Acum, la câteva luni de la ”marea eliberare”, pe strada Cezar au apărut, în fața palatelor țigănești, locuri de parcare. Locuri făcute cu dedicație. Ne întrebăm, acesta să fie prețul plătit pentru filmarea unui clip de campanie electorală?. Au acceptat rromi să le fie dărâmată poarta, pentru ca Fritz să pozeze în ”eliberator”, în schimbul unei străzi ”private”, cu locuri de parcare dedicate?

Iar răspunsul la aceste întrebări se găsește chiar în arhiva Primăriei Timișoara. În anul 2013, romii care dețin clădirile impunătoare din centrul Timișoarei, pe C. D. Loga, au cerut Primăriei Timișoara redeschiderea străzii Cezar, paralelă cu bulevardul, și care ar traversa, practic, Parcul Copiilor. Rromi au atașat la cererea lor chiar și vechile planuri ale acestei străzi, care asigură o cale directă spre palatele lor.

După 11 ani, cererea rromilor a fost redescoperită și aprobată de Fritz.

Comentarii

comentarii