Acasă Actualitate Fritz a reziliat contractele de SF și proiectare pentru bazele sportive din...

Fritz a reziliat contractele de SF și proiectare pentru bazele sportive din Calea Buziașului și Calea Șagului

421
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a reziliat contractele cu firmele care trebuiau să întocmească studiul de fezabilitate pentru bazele sportive din Calea Buziașului și Calea Șagului. Primul a fost încheiat în 2018, al doilea în 2019, dar nici până acum firmele care câștigaseră licitațiile nu s-au ținut de cuvânt, cu toate că în ambele cazuri termenul era de patru luni.

În cazul bazei din Calea Buziașului, contractul cu firma câștigătoare a licitației – Rheinbrucke SRL – a fost încheiat în 22 mai 2018, la un preț de 290.000 de lei, plus TVA. În cazul bazei de pe Calea Șagului, contractul a fost semnat pe 4 aprilie 2019, la un preț de 182.000 de lei, fără TVA, cu P.G.A. Markers SRL. Ambele contracte prevedeau în prima fază realizarea studiului de fezabilitate în 60 de zile, iar în a doua fază realizarea proiectului tehnic în alte 60 de zile.

Reprezentanții primăriei dau asigurări că primarul tratează cu intransigență firmele care au contracte cu Primăria Timișoara pentru proiectele importante pentru oraș. În condițiile în care firmele contractante nu-și îndeplinesc obligațiile față de primărie și față de comunitate, licitațiile pentru lucrările deja atribuite vor fi reluate, iar firmele care nu au livrat în termenele stabilite vor plăti pentru fiecare zi de întârziere.

„Direcția de Dezvoltare a propus fostei administrații încă din 1 octombrie 2020, rezilierea celor două contracte. Atunci, primarul, aflat pe picior de plecare, nu a avut tăria să facă acest lucru. O am eu. Și voi trata cu aceeași intransigență orice alte întârzieri nejustificate. Nu putem permite ca niște contracte ce trebuiau încheiate în 4 luni să se întindă pe 3 ani sau mai mulți. Avertizez firmele care vor să participe la licitațiile organizate de Primăria Timișoara să se gândească de două ori dacă au capacitatea de a duce la bun sfârșit toate angajamentele contractuale pe care și le vor asuma. Dacă nu le vor respecta vor plăti pentru fiecare zi de întârziere”, a declarat Dominic Fritz.

Comentarii

comentarii