Acasă Actualitate Fritz a scăpat. Prefectura a respins plângerea timișoreanului care îl acuza că...

Fritz a scăpat. Prefectura a respins plângerea timișoreanului care îl acuza că nu are domiciliu în municipiu

DISTRIBUIȚI

La începutul lunii iunie, un timișorean a trimis o plângere Instituției Prefectului Județului Timiș în care cerea ca mandatul primarullui Dominic Fritz să fie încheiat înainte de termen. Acesta susținea că edilul-șef nu ar fi compatibil cu funcția de primar al Timișoarei pe motiv că nu are domiciliu în municipiu. La finalul lunii iulie, prefectura i-a dat răspuns: „nu sunt îndeplinite condițiile prevăzute de art. 160 alin. 1 lit. c) din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ”, cele invocate de petent. Se pare că cel care a făcut plângerea este Ionuț Gaiță, membru PNL care a candidat la alegerile din decembrie 2020 pentru un loc de senator.

„Entitatea care stabilește dacă candidatul îndeplinește condițiile de eligibilitate este Biroul Electoral de Circumscripție. Raportat la acceptarea candidaturii lui Fritz Dominic Samuel de către Biroul Electoral de Circumscripție, aceasta s-a făcut în baza Certificatului de înregistrare temporar emis de Inspectoratul General pentru Imigrări, și putea fi contestată în termen de 48 de ore de la data afișării candidaturii, motiv pentru care Tribunalul Timiș, prin Decizia civilă nr. 296/A/28.10.2020, pronunțată în Dosarul nr.25174/325/2020, a decis că nu se mai poate pronunța asupra hotărârii de acceptare a candidaturii, retinand ca : «dacă s-ar lua în considerare obligația instanței ca, în cadrul validării să reanalizeze de plano, toate condițiile de eligibilitate, s-ar ajunge la situația absurdă în care hotărârea de acceptare a candidaturii, care este supusă controlului judecătoresc, să nu mai aibă nici o valoare, oferindu-se o cale de atac <de rezervă> persoanelor care au omis sau au neglijat la acel moment contestarea actului unei autorități electorale»”, se arată în răspunsul trimis de prefectură liberalului.

Art. 160 alin. 1 lit. c) din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cel invocat de Gaiță, prevede că „mandatul primarului încetează înainte de termen în cazul schimbării pe durata mandatului a domiciliului într-o altă unitate administrativ-teritorială, situație în care încetarea mandatului se dispune prin ordin al prefectului”. În consecință, prefectul a verificat, în acest caz, dacă s-a schimbat situația avută în vedere la validarea candidaturii și a mandatului. A fost trimisă o adresă la Inspectoratul General pentru Imigrări, care a comunicat faptul că „primarul municipiului Timișoara, Dominic Samuel Fritz figurează în prezent cu aceași adresă avută în vedere și anterior”.

„În aceste condiții, nu sunt îndeplinite condițiile prevăzute de art. 160 alin. 1 lit. c) din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ invocate de către petent, deoarece nu a existat o schimbare a locuinței avută în vedere la validarea candidaturii și a mandatului”, se arată în finalul răspunsului dat de Instituția Prefectului Județului Timiș. 

UPDATE: Răspunsul prefecturii l-a făcut pe Nicolae Robu, cel care a pierdut lamentabil alegerile, să se dezlănțuie pe pagina sa de facebook:

”LA ASEMENEA NIVEL DE GOLĂNIE CA SUB NEOMARXIȘTI, ROMÂNIA NU A FOST NICIODATĂ DE LA REVOLUȚIE ÎNCOACE! Un cetățean a cerut Prefectului de Timiș să constate că Primarul Dominic Fritz NU ARE DOMICILIUL ÎN TIMIȘOARA și prin urmare să dispună încetarea de drept a mandatului său. Este vorba despre DOMICILIU în sens juridic și nu despre ADRESĂ DE LOCUIRE!

Autoritățile Statului Român se prefac că nu cunosc diferența, sfidând astfel legea, NUMAI ȘI NUMAI PT CĂ SUNTEM ÎN FAȚA UNUI CAZ FLAGRANT DE ȘARLATANIE COMISĂ DE UN CETĂȚEAN AL UNEI MARI PUTERI, ÎN SPEȚĂ GERMANIA!

Dacă era vorba de un amărât de român, nici nu se punea problema să fie acceptat în alegeri fără domiciliu, iar după alegeri, presupunând corectă candidatura sa, nici nu se punea problema să fie acceptat / păstrat în funcție fără domiciliu în unitatea respectivă, pt că lucrul acesta nu-l permite Codul Administrativ! Despre Codul Administrativ este vorba acum, nu despre legislația alegerilor, evident încălcată la vremea ei, dar acea încălcare e acum doar treabă de DNA, o dată ce validarea s-a făcut!

Dl Gaiță a vorbit clar despre DOMICILIU! Prefectul, fost avocat al societății “Îngerii Galbeni”, care a terorizat populația Timișoarei ani de zile sub aranjamentele sale cu autoritățile, “fuge ca dracu de tămâie”, cum se spune, de cuvântul DOMICILIU și, pur și simplu considerându-ne proști, întreabă la IGI dacă Primarul și-a schimbat ADRESA!

Dacă întreba așa cum era normal să facă, dacă dl Fritz și-a schimbat domiciliul, nu putea obține de la IGI decât răspunsul: dl Fritz nu a avut nicio clipă domiciliul în Timișoara, deci n-avea cum să-și schimbe ceva ce n-a avut!

Iată, stimați timișoreni, stimați compatrioți de oriunde, ce răspuns golănesc își permite să ne dea acest Prefect:

‼️ „(…) această instituție (n.n.: Inspectoratul General pt Imigrări -IGI) ne-a comunicat că primarul municipiului Timișoara, Dominic Samuel Fritz, figurează în prezent cu aceeași adresă avută în vedere și anterior.

În aceste condiții, nu sunt îndeplinite condițiile prevăzute de art. 160 alin. 1 lit. c) din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ invocate de către petent, deoarece nu a existat o schimbare a locuinței avută în vedere la validarea candidaturii și a mandatului”.

Chiar nu ți-e rușine, d-le Prefect?! Vorbește-ne despre DOMICILIU, așa cum face legea, nu despre ADRESĂ, respectiv LOCUINȚĂ! Adresa / locuința și-o poate schimba un ales local de câte ori vrea, domiciliul, doar, nu și-l poate schimba în afara unității administrativ-teritoriale în cauză!

Oameni buni, ACEST GRUP INFRACȚIONAL se afundă tot mai adânc în abuzuri!

Eu cred în instituția DNA, în instituția PROCURATURĂ, în general, dincolo de derapajele câte unui procuror, existente cum există și derapaje de ingineri -încep cu breasla mea!-, derapaje de medici, de profesori, de economiști etc!

Am încrederea că majoritatea Procurorilor sunt oameni cinstiți, corecți, demni, buni profesioniști, care onorează prin prestația lor extrem de importanta profesie pt dobândirea căreia știu cât de mult a trebuit să muncească! Și având această încredere, nu-mi pot închipui că cineva -persoană, partid structură de altă natură!- îi va putea împiedica să-și facă datoria și să curme acest precedent periculos pt societatea românească, deja creat la Timișoara!”

Comentarii

comentarii