Acasă Actualitate Fritz a semnat contractul cu Ordinul Arhitecților din România pentru a pregăti...

Fritz a semnat contractul cu Ordinul Arhitecților din România pentru a pregăti concursul de soluții pentru Piața Victoriei

DISTRIBUIȚI

Reprezentanții Primăriei Municipiului Timișoara anunță joi, 31 martie, că a fost semnat contractul cu Ordinul Arhitecților din România (OAR), câștigătorul licitației pentru organizarea concursului internațional de soluții pentru Piața Victoriei. Vorbim de un contract în valoare de 267.666 lei, fără TVA, prin care OAR se obligă ca în termen de 240 de zile să realizeze toată documentația necesară organizării concursului.

„Piața Victoriei și străzile din jurul ei sunt emblematice și pline de semnificații istorice și culturale pentru timișoreni. Acest concurs internațional de soluții le va pune în valoare și le va integra în țesutul urban existent. Mizăm foarte mult pe calitatea și atractivitatea spațiului public care va rezulta și faptul că Ordinul Arhitecților va gestiona organizarea acestui concurs este un mare plus”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Concret, Ordinul Arhitecților din România va elabora întreaga documentație pentru concurs: regulamentul și calendarul, analizarea și evaluarea costurilor de proiectare, elaborarea temei de concurs, asigurarea promovării naționale și internaționale a concursului, realizarea și gestionarea site-ului oficial al concursului, sprijinirea cu asistența tehnică a concurenților, organizarea și funcționarea secretariatului de concurs, asigurarea tuturor costurilor legate de jurizarea concursului.

Zona vizată este constituită din Piața Victoriei și străzile N. Lenau, M. Eminescu, Dr. N. Paulescu, J.W. Goethe, Alba Iulia, Mărășești și Ferdinand.

„În momentul actual, în condiţiile deteriorărilor avansate suferite de monumentele istorice aflate în zona centrală a municipiului, calitatea urbană a zonei este în scădere, prezentând disfuncţionalităţi, ceea ce poate conduce în timp la o scădere a potenţialului turistic şi economic al zonei centrale a Municipiului Timişoara. Zona nu este suficient promovată din punct de vedere turistic, neexistând un sistem de semnalizare şi orientare turistică adecvat”, precizează reprezentanții primăriei într-un comunicat de presă.

Comentarii

comentarii