Acasă Actualitate Fritz, acuzat de Robu că s-a folosit de acțiunea lui Lucian Mîndruță...

Fritz, acuzat de Robu că s-a folosit de acțiunea lui Lucian Mîndruță pentru „propagandă”

DISTRIBUIȚI
captură din al doilea videoclip al lui Lucian Mîndruță

Joi, 31 martie, Lucian Mîndruță și voluntarii „Let’s do it Romania” au fost la Timișoara într-o campanie de salubrizare pe malurile Begăi. Omul de televiziune a ținut să povestească pe Facebook că este surprins de faptul că autoritățile i-au luat-o înainte: „caut un loc murdar să îl curăț… și momentan nu îl găsesc”. Ulterior, acesta a revenit cu o altă postare, în care spunea că nu aceeași situație era și la 300 de metri în aval.

Prima filmare, înregistrată în zona Podului Decebal, a fost postată aproximativ la ora 12.30; a doua, cu imagini din mai multe zone, în jurul orei 16.00. În acest interval, la prima postare au apărut o mulțime de comentarii, share-uri și like-uri. Unul dintre comentarii chiar aparținând primarului Dominic Fritz: „Te așteptăm cu drag la noi în oraș și în special cu inițiative așa de faine! Mai avem ceva de lucru să punem la punct curățenia, dar stradă cu stradă salubrizăm Timișoara”. Chiar și pagina oficială a „USR PLUS” a încercat să profite de context cu un comentariu sarcastic: „Dominic Fritz, ai niște explicații de dat”.

Mesajul lui Mîndruță era cu atât mai surprinzător cu cât locuitorii orașului știu problemele cu salubrizarea, actuala administrație luând măsuri de abia după ce a primit o amendă de 60.000 de lei de la Garda de Mediu. În general, însă, timișorenii l-au acuzat pe prezentator de „manipulare” și i-au cerut să verifice și alte zone. Acesta a răspuns comentariilor și, până la urmă, a revenit cu o a doua postare, cea în care prezenta rezumatul acțiunii, în care, într-adevăr, se arăta că voluntarii au avut de lucru.

Dacă timișorenii i-au acuzat de „manipulare” atât pe Mîndruță, cât și pe Fritz, fostul primar Nicolae Robu consideră, potrivit ultimei sale postări pe Facebook, că „propagandă” a făcut doar cel din urmă. Ce-i drept, tot timișorenii i-au amintit în comentarii fostului edil-șef că nici pe vremea lui Timișoara nu era tocmai un exemplu la capitolul salubrizare.

Iată reacția fostului primar:

„CEAUȘESCU AR FI INVIDIOS PE FRITZ, PT PROPAGANDA DE CARE BENEFICIAZĂ! 😁😁

📌 Ieri, a avut loc o descindere în orașul nostru a d-lui Lucian Mândruță și a trupei sale de voluntari, în cadrul campaniei sale itinerante de «curățenie de primăvară».

📌 Mii de like-uri au venit, de la fritziștii NETRĂITORI în Timișoara, deci care n-au de unde să știe în ce hal a ajuns orașul nostru la ABSOLUT toate capitolele, victime, în continuare, ale intoxicării și manipulării mașinii de propagandă fritziste, când Lucian Mândruță a anunțat că pt prima dată în viață i se întâmplă să n-aibă ce face cu voluntarii săi, pt că… locul e curat!

📌 Având «proasta» inspirație să iasă din zona pe care o convenise cu Primarul, cu o săptămână în urmă (!!!), ca locație a acțiunii, iată ce s-a văzut nevoit să scrie, ulterior dl Lucian Mândruță:

‼️«Când ne-am oprit, după următorul pod, malul era cu adevărat plin de deșeuri… Ieșisem, probabil, din zona de protocol…»‼️

📌 Și tot dl Lucian Mândruță spune:

‼️«Am anunțat locul cu o săptămână înainte!»‼️

📌 D-le Mândruță și stimați compatrioți impresionați de cât de curat vi s-a arătat că ar fi orașul nostru, Timișoara e murdară cum n-a fost niciodată! Dar e murdară, din păcate, nu numai la propriu, ci și la figurat!

📌 Noi, timișorenii, așteptăm o campanie de curățenie din partea DNA, în Instituția Primăriei, acolo unde mizeria a atins cote inimaginabile, prin numărul și gravitatea ilegalităților comise, multe deja constatate inclusiv de instanțele de judecată!

📌 Închei, cu noul slogan, plin de speranțe, al timișorenilor:

‼️«DNA, vino-odată și îi ia!»‼️”.

Comentarii

comentarii