Acasă Actualitate Fritz anunță lansarea licitației pentru proiectarea „primului pod nou construit în Timișoara...

Fritz anunță lansarea licitației pentru proiectarea „primului pod nou construit în Timișoara după Revoluție”, la Solventul

593
DISTRIBUIȚI

Spre furia fostului primar Nicolae Robu, actualul edil-șef al Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat construirea „primului pod nou peste Bega după Revoluție”, anume Podul Solventul. În conferința de presă de marți, 6 aprilie, Fritz a precizat că a fost lansată licitația pentru proiectare. Valoarea de la care pornește licitația este de 1,38 milioane de lei, iar termenul de finalizare a documentației va fi de 210 zile.

„Mă bucur că astăzi am demarat achiziția serviciilor de proiectare pentru podul Solventul, conexiunea între strada Gării și bulevardul Dâmbovița. Acesta este un proiect major care va conecta, în sfârșit, partea de nord și de sud a orașului pe partea de vest. Va însemna un nou pod peste canalul Bega, cred că primul pod nou construit în Timișoara după revoluție (…) Este un proiect ambițios care va realiza închiderea inelului IV de trafic în zona de vest, ceea ce va schimba felul în care va putea să funcționeze traficul în Timișoara. Asta, împreună cu Pasajul Solventul”, a declarat primarul.

Fritz a reamintit că proiectul este estimat la 78,8 milioane de lei, plătite din bugetul local, dar recuperabile din fonduri europene, și presupune un drum nou, cu două benzi de circulație pe sens, linii de tramvai, piste de biciclete și „trotuare late” în prelungirea Căii Bogdăneștilor, care va trece prin Pasajul Solventul. În cazul pasajului, a punctat Fritz, mai este nevoie doar de realizarea proiectului tehnic pentru a da drumul lucrărilor de execuție. În plus, pe lângă noul pod, municipalitatea ar urma să lărgească și bulevardul Dâmbovița până la intersecția cu strada Ion Barac.

Primarul a mai amintit și de alt proiect de infrastructură din oraș. Pe strada Grigore Alexandrescu se lucrează între Calea Torontalului și strada Augustin Coman, unde s-a găsit o soluție pentru iluminatul stradal. Ca termen de finalizare a întregii lucrări, Fritz estimează luna iulie.

Comentarii

comentarii