Acasă Actualitate Fritz batjocorește proprietarii de terenuri din Timișoara

Fritz batjocorește proprietarii de terenuri din Timișoara

DISTRIBUIȚI

Proprietatea este sfântă. Este scris în Constituția României. Art 44, punctul 1: ”Dreptul de proprietate, precum si creanțele asupra statului, sunt garantate”, iar la punctul 2: ”Proprietatea privată este garantată şi ocrotită în mod egal de lege, indiferent de titular”. La Timișoara, primarul Dominic Frtiz își bate joc de Constituție. Și de proprietari.

Călin Dan Iliescu și Radu Iliescu sunt proprietarii unui teren ocupat abuziv de Primăria Timișoara. Terenul de 600 de metri pătrați a fost cumpărat, împreună cu un imobil, în anul 1996. În 2008, Primăria Timișoara a construit ilegal, pe terenul de lângă Parcul Cugir, un loc de joacă pentru copii. An de an, municipalitatea a cheltuit sume importante din banii publici pentru întreținere. A fost săpată și o fântână. Totul, profund ilegal. Iar Curtea de Conturi trebuie să verifice toate aceste abuzuri.

Situația a fost adusă la cunoștința Primăriei Timișoara prin nenumărate adrese. În data de 1 octombrie 2019, a avut loc o întâlnire cu o comisie condusă de fostul viceprimar Dan Diaconu, în care proprietarii au solicitat reglementarea situației juridice a imobilului din perimetrul Parcului Cugir. Pentru soluționarea litigiului pe cale amiabilă, cei doi proprietari au propus două variante: schimbul de imobile între proprietari și Municipiul Timișoara, respectiv cumpărarea imobilului de către primărie. Nu au cerut dărâmarea locului de joacă. Comisia primăriei a recunoscut dreptul de proprietate, dar nu s-a mai întâmplat nimic.

Au venit alegerile din 2020. Și Dominic Fritz. Proprietarii au sperat că alegerea unui primar neamț va aduce și rigoarea germană în administrația publică. Că Dominic Fritz va proteja proprietatea privată. Speranță deșartă. Au încercat să meargă în audiență pentru a prezenta situația. Au fost refuzați. Nu au fost ascultați.

Acum văd că neamțul Fritz a declanșat lupta împotriva celor care susține că ocupă ilegal terenurile primăriei. Că dărâmă chioșcuri și steaguri. Dar se întreabă: pe ei cine îi apără? Cum pot, cu legea și Constituția în mână, să fie ignorați! Să li se refuze și dialogul.

Fiind de bună credință, cei doi proprietari nu au făcut niciun demers care să-i văduvească pe copiii din zonă de locul lor de joacă, dar caută o soluție prin care să poată beneficia de proprietatea lor. Prin urmare, au dat în judecată Primăria Timișoara. Procesul este pe rol, un proces legat de dreptul de proprietate nu poate fi pierdut în orașul în care s-a murit, în decembrie 1989, pentru drepturi, inclusiv la cel de proprietate!

Proprietarii nu pot beneficia de dreptul lor consfinți de lege. Primăria Timișoara cheltuiește ilegal din banii publici pentru întreținerea unui teren pe care nu dețin acte de proprietate, nici autorizație de funcționare ca spațiu de joacă pentru copii.

În Timișoara anului 2023, când toată suflarea europeană este cu ochii pe noi, administrația locală face doar ce vrea.

Cum arată asta?

Arată oare ca în acel deplorabil ”tablou”, pentru unii ”mumă”, pentru alții ”ciumă”?

Această situație se cere a fi rezolvată. Este grotesc felul în care oamenii sunt ignorați în Timișoara lor!

 

Comentarii

comentarii