Acasă Politica Fritz cere mai multă implicare pentru Timișoara din partea PSD și PNL

Fritz cere mai multă implicare pentru Timișoara din partea PSD și PNL

DISTRIBUIȚI

Vineri, 14 octombrie, într-o conferință de presă de la sediul USR Timiș, primarul Dominic Fritz, care este și liderul filialei județene, a cerut mai multă implicare pentru proiectele Timișoarei din partea parlamentarilor și guvernanților din PSD și PNL, în mod special a celora care reprezintă județul Timiș. Discursul edilului a țintit mai mult spre social-democrați, mai ales că doi dintre liderii de la nivel național ai partidului – Simonis și Grindeanu – sunt timișoreni.

„Rareori vorbesc despre alte partide, dar văd că în acest punct de cotitură – doi ani după alegeri, doi ani înainte de alegeri –, se vorbește despre tot felul de variante și candidaturi. Mă bucur că la noi, la USR, lucrurile sunt mult mai clare și vom avea un candidat puternic la Primăria Timișoara și avem și ambiția să câștigăm Consiliul Județean în 2024. Propunerea mea pentru PSD și PNL este să își facă temele înainte să facă politică”, a declarat Fritz.

În continuare, useristul a ținut să amintească ce așteaptă de la cele două partide. A început cu PSD-ul: „Observ o tendință de a privi participarea la guvernare ca o poziție în care se pot comporta ca un Bau-Bau când, de fapt, au responsabilitatea uriașă să livreze pentru români și timișoreni. Avem doi grei din PSD Timiș: Simonis – lider de grup parlamentar și Grindeanu – vicepremier. Pentru ei, testul mare de guvernare este dacă pot să livreze și pentru Timișoara și Timiș”.

Poate și pentru că ministrul Sorin Grindeanu a semnat vineri, la Timișoara, contractul pentru realizarea ultimelor sectoare din A1 Lugoj – Deva, Fritz a început prin a critica întârzierile la alt proiect al ministerului Transporturilor: Centura Sud a Timișoarei. Nu a ezitat să fie și ironic: „Umblă vorba că Sorin Grindeanu caută urși la Urseni pentru a avea pe cine da vina”.

În continuare primarul a întocmit și o listă a așteptărilor neîndeplinite de social-democrați: tergiversările privind construcția noului stadion și a sălii polivalente, întârzierile privind finanțarea investițiilor locale de la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” și noua maternitate, lipsa banilor pentru TM2023, numărul redus de curse ale Aeroportului Internațional Timișoara și modul de gestionare al crizei energetice.

După ce a terminat cu PSD-ul, Fritz a întors armele și către liberali. Ce-i drept, aici a ochit mai mult pe plan județean: „Adevărul este că într-adevăr reprezentanții Timișului (din PNL – n.r.) nu sunt foarte văzuți. Domnul Nica petrece mai mult timp la București decât în Consiliul Județean, dar știm că nu o face pentru a rezolva problemele timișenilor, ci pentru a pupa inelele ce trebuie ca să nu zboare de pe poziția lui, să își rezolve de fapt problemele lui. Vedem o filială măcinată de lupte interne. Nu doar că nu vedem nicio realizare majoră, ci nu vedem niciun plan, nicio viziune clară pentru acest județ care, economic vorbind, este cel mai puternic din țară. Lista problemelor este lungă. Drumul județean de la Giarmata. Mai Vedem monumentul rușinii, al incompetenței și neputinței: Castelul Huniade. Intrăm cu clădirea cea mai importantă, aflată în centru, în anul Capitalei Culturale fără nicio soluție. O altă clădire, Muzeul de Artă este deschis doar parțial. Nu este clar care sunt planurile”.

În final, Fritz a concluzionat: „Apelul meu urgent: deși înțeleg tot felul de pasiuni politice cu doi ani înainte de alegeri, să se concentreze fiecare pe munca lui. Să se concentreze domnii de la PSD să livreze la guvernare, dar mai ales să folosească de pozițiile pe care au și pentru a livra pentru timișoreni și pentru timișeni. La fel de mult, și colegii de la PNL, să nu se ocupe numai de certuri interne, să se ocupe și de problemele timișorenilor și timișenilor”.

Cât despre propriul partid, întrebat de jurnaliști în mod special despre faptul că Raul Olajos declara că în USR Timiș este „dictatură”, Fritz a spus: „În USR, la nivel național, o mică parte din colegi, în mod special cei din Parlament, s-a decis să facă a treia sau a patra încercare de a face un nou partid. (…) În Timiș și Timișoara sunt foarte puțini colegi care merg după această fentă, mă bucur că suntem o echipă închegată. (…) Domnul Olajos este un contabil foarte talentat și nu sunt de acord cu cei care contestă asta. Dar a pierdut câteva alegeri interne și asta e o sursă de frustrare. Rezultatul acestor alegeri interne e tocmai manifestarea democrației”.

Comentarii

comentarii