Acasă Actualitate Fritz & Comp îi falimentează pe întreprinzătorii din Timișoara. Cazul service-urilor auto

Fritz & Comp îi falimentează pe întreprinzătorii din Timișoara. Cazul service-urilor auto

DISTRIBUIȚI

”Oare mai este vreun timișorean în orașul acesta care, indiferent de domeniul afacerii lui, să nu fi avut probleme generate de obținerea acordului pentru desfășurarea exercițiilor comerciale de la primăria Timișoara?!” – se întreabă avocata Roxana Iliescu, consilier local, candidată la Consiliul Local Timișoara, la alegerile din 9 iunie 2024.

În cazul de față, avocata vorbește de proprietarii de service auto! Circa 70% dintre cei care conduc o afacere în acest domeniu, sunt afectați de noul Regulament încropit de Fritz& Comp!

Pe scurt, Roxana Iliescu a explicat: ”Silviu are toate avizele și autorizațiile posibile, mai puțin acordul de funcționare de la primărie!

De ce?

Pentru că, in ciuda faptului ca in CF spațiul pe care îl deține are intabulată destinația SAD, primăria îi cere să aibă intabulată funcțiunea de “întreținere sau reparare autovehicule”.

 

“Din punctul meu de vedere, această cerință este nelegală și discriminatorie mai ales în condițiile în care pentru toate celelalte activități supuse autorizării, primăria cere un CF în care să apară intabulata destinația de “spațiu comercial sau SAD”!”, spune avocata Iliescu.

Acum urmează partea și mai gravă:

”Silviu a făcut demersurile necesare la primărie pentru a-și putea intabula in CF funcțiunea de “”întreținere sau reparare autovehicule” și ce credeți?! Aceeași primărie vine și spune “ Nu este posibil”!

Mai exact, Silviu a solicitat primăriei un Certificat de Urbanism în scopul elaborării unei documentații urbanistice care să-i permită ulterior înscrierea în CF a funcțiunii cerute de primărie, “întreținere sau reparare autovehicule”, iar primăria i-a răspuns, citez: “Prezentul certificat de urbanism nu poate fi utilizat în scopul declarat întrucât propunerea făcută ( poveste cu funcțiunea de întreținere sau reparare autovehicule)… nu este compatibilă cu funcțiunea dominantă a zonei (…)”!

Între timp, Poliția Locală vine si dă amenzi pentru lipsa Acordului pentru desfășurarea exercițiilor comerciale! Urmează suspendarea activității!”, spune consilierul local.

Roxana Iliescu a concluzionat:

“Dacă Silviu va continua desfășurarea activității după suspendarea dispusă de Poliția Locală, toate veniturile obținute îi vor fi confiscate!

Poftim bătaie de joc din partea administrației Fritz la adresa unui om care are această afacere din 1996, fără datorii și cu toate taxele și impozitele la zi! Și câți mai sunt în aceeași situație!”.

Comentarii

comentarii