Acasă Actualitate Fritz confirmă proprietatea de pe Eneas

Fritz confirmă proprietatea de pe Eneas

DISTRIBUIȚI

Vineri seară, primarul Dominic Fritz a reacționat pe Facebook în legătură cu mutarea sa la casă nouă. Postarea primarului vine la o zi și jumătate după ce Ziua de Vest a scris că „Timișorenii abonați la Colterm îngheață în apartamente, iar primarul Dominic Fritz se mută în vilă nouă”. Sursele noastre ne declarau că valoarea imobilului este de aproximativ 330.000 de euro, dar, primarul a cumpărat mai ieftin, valoarea tranzacției fiind de 279.000 de euro.

Primarul consideră că subiectul s-a alăturat astfel unei serii de „fake news, atacuri și minciuni” despre el. „De obicei nu răspund, pentru că sunt prea multe probleme reale de rezolvat să mă pot ocupa și de cele inventate. Știam că e doar o chestiune de timp în care și familia mea va fi obiectul unor atacuri. Acum circulă un fake news bizar cum că m-am mutat cu soția într-o vilă pentru că nu mai vreau să stau cu copilul meu legat de Colterm. De data asta răspund, pentru că nu mai e vorba doar despre mine”, spune acesta.

Ulterior, Fritz lămurește una dintre întrebările noastre la care nu a răspuns în cele câteva ore dintre momentul în care i-am transmis întrebările consilierului său personal (după ce nu ne-a răspuns la telefon și SMS) și ora publicării articolului (sau după aceea). Aparent, nici în apartamentul de pe bulevardul General Ion Dragalina nu era legat la Colterm, deci acest lucru nu a avut legătură cu intenția sa de a-și schimba reședința/domiciliul. Motivul principal ar fi fost faptul că, odată cu nașterea fetiței sale, apartamentul „de burlac” din zona Iosefin a ajuns neîncăpător. Iată și restul postării lui Fritz:

„Soția mea lucrează de 10 ani în zone de calamități și război. A fost pe posturi în Republica Democrată Congo, în Haiti, în Irak și, în ultimii doi ani, în Republica Centrafricană, unde a făcut parte din echipa care a coordonat răspunsul ONU la pandemie, într-o țară aflată în război civil, cu un sistem medical aproape inexistent. Nu cunosc o altă ființă umană mai curajoasă, tenace și inteligentă.

După 10 ani de trăit în zone de conflict, și-a dorit foarte mult să crească copilul nostru (și sperăm să nu fie ultimul!) într-o casă a ei. La Timișoara. Apartamentul de burlac pe care mi l-am cumpărat în 2015 a devenit prea mic pentru familia noastră mărită. După multe luni de căutare, ne-am găsit refugiul nostru și abia așteptăm să ne mutăm.

Niciunul dintre cele două imobile nu sunt racordate la Colterm, așa s-a întâmplat. Mi-aș dori ca cei care propagă aceste atacuri despre viața mea privată ar investi măcar o fracție din resursele și energia lor în găsirea de soluții pentru Colterm. Colterm nu ar fi ajuns în această situație dacă interesul public ar fi fost pe agenda celor care acum, evident, caută țap ispășitor după ce au păgubit orașul și și-au mărit buzunarele.

Încă un detaliu: soția mea, nefiind cetățean UE, nu are voie să dețină terenuri în România, doar imobile. Așa că m-a făcut pe mine proprietar al terenului pe care stă casa ei. Îi mulțumesc. Voi menționa donația în următoarea mea declarația mea de avere. E totul la vedere, case closed.

Sunt o persoană publică, mi-am asumat asta. Știu că prezența mea și a multor colegi deranjează, nu facem mișmașuri, vrem să se respecte legea în țara asta și prin urmare trebuie, cu orice preț, să fim decredibilizați. Atacați-mă, dacă nu aveți argumente sau soluții. Dar lăsați familia mea în pace”.

Dar, totuși, unde este fake news? Primarul Fritz chiar are o nouă proprietate în Timișoara. Pe strada Eneas 114, unde de câteva săptămâni, după ce Fritz a încheiat contractul de cumpărare, a fost amenajată și o pistă nouă de biciclete. 

Comentarii

comentarii