Acasă Actualitate Fritz îi mulțumește lui Nica pentru cele 1,2 milioane de lei, dar...

Fritz îi mulțumește lui Nica pentru cele 1,2 milioane de lei, dar tot de la Cîțu așteaptă salvarea. „Am primit asigurări că Guvernul va veni cu un sprijin financiar pe termen scurt”

387
DISTRIBUIȚI

Luni, 1 noiembrie, primarul Dominic Fritz a participat la o întâlnire online a Asociației Municipiilor din România cu premierul Florin Cîțu. Tema principală de discuție ar fi fost chiar problema termoficării. Astfel, edilul-șef al Timișoarei este încrezător că va veni un sprijin financiar „pe termen scurt” de la nivel central.

În primul rând, însă, Fritz comentează intenția CJ Timiș, anunțată de Alin Nica, de a fi acordați 1,2 milioane de lei către Primăria Timișoara pentru subvenționarea termoficării. Primarul mulțumește administrației județene pentru grijă, însă atrage atenția că suma nu reprezintă prea mult, comparativ cu nevoile Colterm.

„Estimările noastre arată că pentru a trece cu bine peste luna noiembrie avem nevoie de minim 30 de milioane de lei pentru funcționarea în regim de avarie a Colterm, doar cu CET Sud. Asta este doar factura de combustibil pe care compania trebuie să o plătească în următoarele 30 de zile pentru a alimenta cu căldură și apă caldă casele timișorenilor și spitalele racordate la sistemul centralizat de încălzire, chiar dacă afară încă nu este ger, iar producția a trecut preponderent pe cărbune. În Timișoara locuiește aproape jumătate din populația județului Timiș, oameni care contribuie prin taxele și impozitele lor la bunăstarea județului și a zonei. Este un gest de solidaritate normal în astfel de aceste vremuri grele pe care le traversăm cu toții”, spune Fritz.

Admițând că va fi nevoie ca „din bugetul local să tăiem la sânge din alte cheltuieli pentru a mai suplimenta sumele de bani pentru Colterm”, primarul recunoaște că tot dinspre Guvern așteaptă salvarea. Întâlnirea de luni cu Cîțu pare, însă, să îi dea speranțe edilului.

„În acest context, am avut azi, împreună cu peste 20 de primari de municipii o întâlnire cu premierul Florin Cîțu, pentru a găsi împreună o soluție pentru termoficarea centralizată din țară. Cu toții ne confruntăm cu aceleași probleme. Am primit asigurări că Guvernul va veni cu un sprijin financiar pe termen scurt și sper ca acest lucru să se întâmple cât mai repede. Milioane de oameni din această țară, racordați la sisteme centralizate de încălzire, se uită în aceste momente spre Guvern pentru sprijin și pentru ca această criză energetică să nu se transforme într-una umanitară”, adaugă Fritz.

Comentarii

comentarii