Acasă Actualitate Fritz, la fel de penal ca și Robu, în cazul imobilului construit...

Fritz, la fel de penal ca și Robu, în cazul imobilului construit ilegal pe Str. Muncitorilor nr.47

DISTRIBUIȚI

Bucurie mare, astăzi, pentru USR-iștii din jurul primarului Dominic Fritz. Problemele fostului primar Nicolae Robu cu Direcția Națională Anticorupție, au fost trâmbițate de cei de la USR pe toate canalele posibile. Dacă pe rețele de socializare ale partidului scria triumfalist ” Se strânge lațul în jurul lui Nicolae Robu”, primarul Timișoarei a ținut să transmită presei că ”niciunul dintre suspecți nu mai lucrează în Primăria Timișoara”, ca efect al de „luptei anticorupție” pe care ar fi dus-o încă de la începutul mandatului.

Fritz a omis să spună mai multe lucruri importante în legătură cu dosarul penal al fostului primar pe tema imobilului construit ilegal din Str. Muncitorilor nr.47.

”În condițiile în care pentru acest imobil instanța civilă a anulat Autorizația de Construire (la fel ca în cazul colegei de partid a primarului, Aida Szilagy), iar în dosarul penal era deja începută urmărirea penală in rem pentru abuz în serviciu și fals în înscrisuri sub semnătură privată, actualul primar a semnat o nouă Autorizație de Construire pentru imobilul din Str. Muncitorilor,” spune consilierul local Roxana Iliescu.

Pentru același imobil ilegal care-l face pe Nicolae Robu suspect în dosarul procurorilor DNA Timișoara, administrația Fritz a emis un nou Certificat de Urbanism în 6 iulie 2022 – CU Nr. 1950.

Acest nou Certificat de Urbanism a făcut obiectul unui control de legalitate din partea Inspectoratului de Stat în Construcții în decembrie 2022, iar în urma controlului au fost constatate neconformități și s-au dispus măsuri conform Procesului Verbal de Control nr. 10154/14.12.2022;

Luptătorul anticorupție Fritz a semnat, în 30 ianuarie 2022, noua Autorizație de Construire pentru imobilul din Str. Muncitorilor: AC 64/30.01.2023.

Problema de urbanism, cu imobilul „transformat” din senin din unul cu două apartamente în unul cu opt, a purtat pe documente semnătura lui Robu și ale celor trei foști subalterni, dar și pe cea a primarului Fritz și a subalternilor săi.

Comentarii

comentarii