Acasă Administraţie Fritz lansează două apeluri: unul pentru reprezentanți ai primarului în CA-urile școlilor,...

Fritz lansează două apeluri: unul pentru reprezentanți ai primarului în CA-urile școlilor, altul pentru medici și asistente la centrele de vaccinare

DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a vorbit, în conferința de presă din 2 februarie, despre două apeluri – call-uri –, unul deja lansat, altul care urmează. Cel deja lansat pe platforma covid19.primăriatm.ro este în legătură cu personalul din centrele de vaccinare. Celălalt vizează alegerea, dintre cetățeni, a reprezentanților primarului în consiliile de administrație ale școlilor timișorene.

„Un call lansat deja nu l-am promovat încă. Pe pagina de COVID-19 a primăriei, există posibilitatea de a lăsa datele de contact pentru ajutor în campania de vaccinare, medic sau asistent medical. Va fi un contract de prestări servicii pentru a lucra într-un centru de vaccinare”, a declarat Fritz.

În acest moment, primăria are deja trimise în centrele de vaccinare medici din personalul din spitalelor din subordine sau de la medicină școlară. Nevoia de noi oameni se va face simțită, totuși, atunci când va crește capacitatea de vaccinare. Momentan, este vorba doar despre recrutare. Munca medicilor și asistenților, a menționat primarul, se va plăti pe oră.

„Consiliul Local a desemnat deja de săptămâna trecută reprezentanții săi în consiliile de administrație din școli. Trebuie numiți, acum, și reprezentanții primarilor. Cutuma era, până acum, să fie desemnați funcționari publici din primărie, care, majoritatea, nu au luat în serios acest rol. S-au plâns cei din școli că reprezentanții Consiliului Local și primăriei nu au prea apărut la ședințe consiliilor de administrație”, și-a mai spus Fritz, motivându-și decizia privind reprezentanții primarului în CA-uri.

Așadar, primarul vrea să le ofere cetățenilor ocazia de a-l reprezenta. „Va fi un call în care cei care sunt interesați pot să aplice. Va fi o comisie, formată din reprezentanții societății civile și ai primăriei, care va face selecții după anumite criterii. Vor alege acești reprezentanți pe care să îi numesc eu. Acesta este unul dintre instrumentele pentru a întări legătura între societatea civilă, oraș și școli. Așa va ajunge în consiliile de administrație mai multă energie de reformă pentru proiecte noi”, a completat Dominic Fritz.

Comentarii

comentarii