Acasă Actualitate Fritz le-a vorbit din nou austriecilor. De această dată, pentru a le...

Fritz le-a vorbit din nou austriecilor. De această dată, pentru a le spune de „greșeala imensă” pe care a făcut guvernul lor

DISTRIBUIȚI

Joi, 8 decembrie, Austria a decis să blocheze aderarea României la spațiul Schengen. Cu câteva ore înainte de întrunirea consiliului JAI, primarul Timișoara, Dominic Fritz, intrase în direct la radioul public austriac pentru a încerca pe ultima sută de metri să convingă Viena că face o greșeală. Cuvintele sale, se pare, nu au fost ascultate, astfel că vineri, primarul a avut o nouă declarație, la același post.

„Furia este îndreptățită împotriva Austriei, pentru că nimeni nu poate înțelege decizia arbitrară a guvernului austriac. Deși România îndeplinește condițiile de aderare, lucru necontestat de nimeni, guvernul austriac a împiedicat practic de unul singur accesul la Schengen (…) Să aștepți ore întregi la granița dintre România și Ungaria este percepută ca o umilință de către români. Eu când am o escală în Munchen, trebuie să stau la coadă pentru a-mi arăta buletinul când schimb avionul. (…) Ai senzația că nu ești considerat cu adevărat cetățean european și că există europeni care, cu un veto, scot așa din buzunar, pur și simplu să blocheze viitorul altor europeni”, a declarat, printre altele, Fritz.

 

Primarul a postat o parte a intervenției sale și pe pagina sa de Facebook. „În intervenția de azi la radioul public al Austriei, le-am spus despre greșeala imensă pe care a făcut-o ieri, guvernul lor. M-au întrebat despre reacția românilor. Ascultați ce le-am spus, pe limba lor”, a scris acesta alăturat videoclipului.

Comentarii

comentarii