Acasă Actualitate Fritz merge la București pentru a discuta despre investiții într-un nou Spital...

Fritz merge la București pentru a discuta despre investiții într-un nou Spital Municipal și alte proiecte pentru Sănătate

DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz a comentat și el, în contextul incendiului de la „Matei Balș”, situația infrastructurii de Sănătate din Timișoara. Acesta spune că în vizita sa la București, planificată pentru finalul săptămânii, va discuta și cu Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății și Cristian Ghinea de la Ministerul Fondurilor Europene.

„O să merg la București la finalul săptămânii. După incendiile de la Piatra Neamț și «Matei Balș», ne preocupă siguranța spitalelor. Este cu siguranță o prioritate pentru România. Asta cu siguranță va fi o prioritate a administrației noastre. Nu este un secret că și spitalele din Timișoara au probleme cu standardele de siguranță. Multe funcționează în clădiri foarte vechi sau nu sunt modernizate”, a spus Fritz.

Primarul a vorbit despre proiecte pe termen mediu sau lung. În primul rând, el a spus că problema securizării clădirilor nu poate fi rezolvat peste noapte. În legătură cu investițiile în infrastructura spitalicească, Fritz a reluat o idee din campania electorală, cea legată de un nou Spital Municipal, cu toate secțiile într-un loc, un „medical city”, dar și altele mai vechi: institutul oncologic și noua maternitate. Tocmai de aceea, edilul va urma să discute cu Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, și cu Cristian Ghinea, ministerul fondurilor europene cu ocazia vizitei sale. În plus, acesta vrea și să adauge o excepție la Legea Finanțelor Publice, pentru creditele luate pentru investiții în Sănătate.

În vizita sa la București și în discuțiile cu miniștrii sau alți reprezentanți ai guvernului, Fritz promite că va propune și proiecte: de infrastructură de comunicare (lărgirea rețelei de fibră optică), program de „smart metering” – stații de măsurare a mai multor caracteristici – sau de transport verde (stații de încărcare cu energie electrică). Multe dintre acestea, consideră acesta, vor putea fi finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Comentarii

comentarii