Acasă Administraţie Fritz, nemulțumit că Timișoara nu primește niciun ban din miliardul de lei...

Fritz, nemulțumit că Timișoara nu primește niciun ban din miliardul de lei din fondul de urgență al guvernului

335
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, comentează decizia guvernului de a nu aloca bani și Timișoarei din fondul de urgență. La nivel național, sunt distribuiți aproximativ un miliard de lei, în Timiș urmând să ajungă 29 de milioane. Primăriile conduse de primari USR PLUS nu primesc niciun leu. Totuși, deși unele primării ale lor primesc câteva zeci de mii de lei, nici social-democrații nu sunt mulțumiți de alocări și dau vina inclusiv pe Alin Nica, președintele CJT, și subprefectul Ovidiu Drăgănescu.

„Din 1 miliard de lei pentru municipiile, orașele și comunele României, Timișoara nu a primit niciun leu. La fel ca celelalte localități din Timiș conduse de primari USRPLUS, Dumbrăvița, Cenad, Foeni. Aceste alocări de fonduri nu sunt «cadouri guvernamentale», ci reprezintă bani pentru nevoile urgente ale localităților noastre, pentru care contribuim în mod generos la bugetul de stat”, spune Fritz, într-o postare pe rețelele de socializare.

Acesta dă exemplul Medgidiei, oraș din județul Constanța, care, deși are o populație de 10 ori mai mică decât Timișoara, primește o alocare de 20 milioane de lei. „Miroase a răzbunare politică. Dar cu ce sunt de vină timișorenii pentru ce se întâmplă la București? Banii din Fondul de rezervă nu sunt pentru primari, nu sunt pentru mine, sunt pentru comunitate, iar Timișoara merită susținută de către Guvern, oricine ar fi primarul Timișoarei”, adaugă primarul Timișoarei.

Ca și predecesorii săi, Fritz se plânge că Timișoara, deși, în ultimii 30 de ani, a contribuit substanțial la bugetul de stat al României, nu a primit bani pe măsură și a trebuit să se descurce prin forțe proprii, prin antreprenori și prin investiții străine. Un eventual ajutor din partea guvernului ar fi mers, spune Fritz, pentru problemele de la Colterm.

„Nevoia urgentă a momentului, pentru Timișoara, este susținerea din bugetul de stat a costurilor pentru continuarea termoficării orașului. Cvadruplarea (!!!) prețului de gaz nu va putea fi suportată doar de bugetul local și nici de abonații Colterm. E matematic imposibil. Dacă vrem să avem căldură în spitalele, școlile și gospodăriile Timișoarei în această iarnă, Guvernul va trebui să își asume o parte a poverii”, încheie Fritz.

Cu puțin timp înainte, și reprezentanții PSD Timiș atacau felul în care au fost făcute alocările. Social-democrații concluzionau că decizia luată de guvernul Cîțu cu câteva ore înainte de a fi demis înseamnă „câteva firimituri localităților cu primari PSD și «cozonacul» pentru localitățile cu primari PNL și UDMR”. În comunicatul PSD Timiș se repetau cuvinte precum „hoție” și „nemernicie”. Alăturat acestuia erau și următoarele tabele:

Comentarii

comentarii