Acasă Actualitate Fritz se ține de cuvânt. Noul an va aduce și al doilea...

Fritz se ține de cuvânt. Noul an va aduce și al doilea viceprimar la Timișoara: Cosmin Tabără, de la PNL

729
DISTRIBUIȚI

Dacă marți, 29 decembrie, Consiliul Județean Timiș și-a ales vicepreședinții, odată cu trecerea în 2021, și Consiliul Local Timișoara ar urma să voteze al doilea viceprimar al municipiului. Cel puțin așa spune primarul Dominic Fritz, ca urmare a votului de la CJT. Cristian Moș, USR PLUS, și Alexandru Preoteasa, PNL, au devenit de marți noii vicepreședinți ai CJT. Astfel, Fritz și consilierii USR PLUS par să se țină de cuvânt și să își dea votul și pentru Cosmin Tabără, propunerea PNL pentru al doilea viceprimar, primul fiind votat încă din noiembrie Ruben Lațcău.

„Avem majoritatea politică pe care ne-am dorit-o la Timișoara și Timiș! Un pas înainte serios a fost făcut azi: colegul meu Cristian Moș a fost ales vicepreședinte al Consiliului Județean cu voturile USRPLUS și PNL. Săptămâna viitoare voi convoca o ședință de Consiliu Local pentru alegerea celui de-al doilea viceprimar al Timișoarei, Cosmin Tabără, din partea PNL. Îi pregătim deja biroul în Primărie. Acum, cu o formulă completă de executiv și cu o majoritate puternică în Consiliul Local putem să facem mai mult”, scrie Dominic Fritz, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Primarul se arată bucuros de finalizarea „telenovelei” în care au fost implicate filialele de Timiș ale USR PLUS și PNL și se bucură de colaborarea din următorii patru ani dintre cele două formațiuni. „Vom face echipă între Primărie și Consiliul Județean. Cooperarea și coordonarea pe proiectele strategice au lipsit în ultimii ani”, promite Fritz.

Despre Cristian Moș, cel care este și președinte USR Timiș și copreședinte USR PLUS Timiș, Dominic Fritz adaugă: „Cristi Moș este cel care a construit USR Timiș, filială cu filială, în mod voluntar, pentru că a avut credința că, chiar dacă suntem un partid nou, vom ajunge să facem administrație în Timișoara și în Timiș. Acest obiectiv a fost atins și acum trebuie să dovedim că suntem cei care avem voința să schimbăm modul în care se fac politica și administrația. Cristi are o energie extraordinară, va fi un om care merge pe teren și va mișca lucrurile în Consiliul Județean”.

Fritz a mai amintit că în curând se va finaliza și concursul pentru desemnarea noului city-manager al Timișoarei, în primă fază fiind trimise peste 300 de CV-uri. Printre formalități, până la anunțarea câștigătorului, se mai regăseau interviuri telefonice și discuții față în față cu cei mai buni 3-5 candidați.

Tot pe Facebook, și Cristian Moș, de acum noul vicepreședinte al CJT, și-a spus punctul de vedere: „Astăzi am depus jurământul și mi-am preluat mandatul de Vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș. Primesc această funcție cu multă responsabilitate, dar și cu speranța că în anii ce vin munca depusă de noi o să facă ca viața timișenilor să fie una din ce în ce mai bună. Vă mulțumesc pentru toată susținerea și încrederea acordată în ultimele luni. Voi mergem mai departe, așa cum v-am obișnuit – cu multă sinceritate, transparență și putere de muncă”.

Comentarii

comentarii