Acasă Administraţie Fritz vrea să elimine accidentele cu pietoni și bicicliști. O soluție ar...

Fritz vrea să elimine accidentele cu pietoni și bicicliști. O soluție ar fi „trecerile de pietoni înălțate, la nivel cu trotuarul, nu cu carosabilul”

845
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, s-a arătat îngrijorat de accidentele din trafic care au ca victime pietonii și bicicliștii. Acesta își propune ca, până în 2030, în Timișoara să nu mai existe astfel de evenimente. Pentru acest lucru, consideră edilul, ar fi nevoie de o infrastructură dedicată. Pentru început, trecerile de pietoni înălțate, consideră Fritz, ar fi un pas în această direcție.

„A mai fost lovit un pieton de o mașină pe trecerea de pietoni, pe Calea Buziașului. Pe mine mă interesează astfel de știri pentru că sunt foarte conștient că astfel de evenimente nu sunt neapărat accidente, ci sunt simptom al unei infrastructuri care nu este construită pentru a păstra sănătatea pietonilor în primul rând, ci doar pentru a da libertate mașinilor. Cred că asta trebuie să se schimbe! Noi vom publica un program de acțiune pentru siguranța în trafic pentru pietoni și bicicliști. Vrem ca până în 2030 să nu mai fie accidente de acest fel. Pentru asta, avem nevoie de un anumit tip de infrastructură: treceri supraluminate, semnalizarea corespunzătoare, treceri ridicate. Discutăm și cu Poliția Rutieră, să avem filtre pentru acordarea de prioritate la pietoni și bicicliști. Cu siguranță acest program, când vom avea bugetul pe acest an, va avea și o alocare bugetară. În următoarele luni, sunt sigur, vom vedea și primele schimbări”, a spus Fritz

Primele acțiuni ar trebui, consideră primarul, să vizeze trecerile de pietoni din apropierea școlilor. În plus, printre măsuri ar urma să se găsească o analiză a trecerilor de pietoni cele mai periculoase și refacerea comisiei de circulație. Ulterior, întrebat de jurnaliști cum vor arăta acele „treceri înălțate” și dacă vor fi asemănătoare celor din Dumbrăvița, de care se plâng mulți șoferi, Fritz a răspuns: „Tehnic, asta nu ține de primar. Ce pot să vă spun sigur este că acolo unde se vor face, trebuie să se facă conform normelor. Vor fi la nivel cu trotuarul, nu cu carosabilul”.

Comentarii

comentarii