Acasă Actualitate Frumoasa Veliko Gradiste îi așteaptă pe bănățeni! Vladan Tadic: ”Îi invităm pe...

Frumoasa Veliko Gradiste îi așteaptă pe bănățeni! Vladan Tadic: ”Îi invităm pe români la Lacul de argint!”

DISTRIBUIȚI

După o pauză de doi ani, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de COVID19, joi 14 aprilie, 2022, Consulatul General al Serbiei la Timișoara și Uniunea Sârbilor din România, primarul localității Veliko Gradiște, Dragan Milic, și directoarea Organizației Turistice Veliko Gradiște, Branislavka Velickovic le-au dat întâlnire bănățenilor, în Piața Victoriei din centrul Timișoarei.

Cu acest prilej, consulului general al Republicii Serbia la Timișoara, Excelența Sa, Vladan Tadic, a transmis mesajul său către români:

”Îi invităm pe bănățeni într-o destinație turistică foarte dragă timișenilor: Lacul de argint de la Veliko Gradiste, aflat la puțin peste 100 de metri de Timișoara. Sperăm ca la început de sezon un număr impresionant de turiști din România să ne viziteze, fiindcă vor avea ce vedea și unde să se distreze, mai ales că în cei doi ani de pauză am adus multe înnoiri și vor fi întâmpinați cu multe surprize și noutăți.

Suntem bucuroși că un număr tot mai mare de turiști sârbi vin în vizită la Timișoara și în Banat și vizitează destinațiile turistice din România. Deci mișcarea e și invers: românii merg în Serbia, iar sârbii vin în România. Ceea ce este foarte bine. Prin urmare este o dovadă că turismul este o cale foarte bună de cunoaștere și de a lega relații strânse de prietenie”.

”Cei mai importanți turiști sunt din România, dar deși numărul lor a scăzut, sperăm ca de acum încolo să revină așa cum a fost și chiar să crească, dat fiind că am scăpat de restricțiile impuse de pandemia de COVID19. De aceea îi așteptăm pe bănățeni să ne viziteze cât mai mulți”, a spus Branislavka Velickovicep, directoarea Organizației Turistice Veliko Gradiște, joi 14 aprilie, în Piața Victoriei din Timișoara.

Prețurile sunt rezonabile și pentru buzunarele tuturor. Cazare plus trei mese pe zi costă 30 -35 de euro. Dacă e numai cazare cu mic dejun suma e la jumătate: 15 euro pe zi.

Primarul localității, Veliko Gradiște, Dragan Milic, a explicat că în fiecare weekend, câteva sute de români din Banat – Timiș, Caraș Severin – vin în să viziteze acest important obiectiv turstic al Serbiei.

”Așteptăm cât mai mulți bănățeni să ne viziteze, în continuare. În ultima lună de când au fost ridicate restricțiile avem un număr tot mai mare de turiști din România. Sperăm ca până în vară numărul turiștilor români să fie la fel cum a fost în urmă cu doi ani.

Oamenii vin să se distreze și să viziteze obiectivele turistice, îndeosebi mănăstirile din zonă, dar și să pescuiască și să se bucure de bunătățile culinare extraordinare pregătite special pentru ei. În continuare îi așteptăm cu drag pe pritenii români la Veliko Gradiște”, a fost îndemnul edilului Dragan Milic, joi 14 aprilie 2022, de la restaurantul Lloyd din Piața Victoriei din Timișoara către bănățeni.

Primăria municipiului Veliko Gradiște și Organizația Turistică Veliko Gradiște au prezentat oferta turistică a uneia dintre cele mai vizitate zone din Serbia : Veliko Gradiste.

Sfârșitul restricțiilor pandemice readuce in prim-plan interesul timișorenilor pentru vizitarea unor locuri de interes turistic  din Serbia.

”Veliko Gradiste este o destinație de top și se află aproape de Timișoara, la puțin peste 100 de km. Sunt convins că cine se va duce o data se va duce și a doua oară și a treia oară și tot așa. Turismul și vizitele ecumenice la mănăstările din jurul orașului pot atrage mulți turiști. Veliko Gradiste se numără în mod special printre destinațiile de mare interes pentru bănățeni, iar printre adresele cele mai populare și căutate, este și stațiunea Srebrno Jezero cu Lacul de Argint”, a fost îndemnul lui Iavor Radovancovici, gazda conferinței de prezentare de la restaurantul Lloyd, și reprezentant de marca al comunității sârbilor din regiune și promotor activ al relațiilor de colaborare și prietenie dintre România și Serbia.

De la parfumul de epocă al orașului vechi, grădinile cu flori, peluzele veșnic verzi și terasele cochete, la faleză Dunării și bazarul vechi, Veliko Gradiște trebuie descoperit în liniște, la pas, pentru că apoi să poți profită de oferta culinară tradițională, din care se remarcă faimoasa ”fasole de gradiște” și ciorbă de pește proaspăt pescuit.

Mai mult, Veliko Gradiste este flancat, la mică distanță, de două legendare cetăți medievale care străjuiesc de veacuri cursul Dunării, cetatea Ramului și cea a Golubățului, ambele renovate superb și introduse recent în circuitul turistic internațional.

Dacă adăugăm componentă culturală sau cea a turismului ecumenic, mănăstirea Tumane fiind, în ultimii ani, unul dintre cele mai căutate locuri de pelerinaj pravoslavnic; un prânz tradițional sârbesc pe un vaporaș de croazieră spre Cazanele Dunării sau o trecere romantică a fluviului cu bacul, zona Veliko Gradiste este o destinație care trebuie vizitată și care oferă tuturor câte ceva, fie că vorbim despre o vacanță, un weekend sau doar câteva ore în natură – a explicat Dragan Milic, primarul frumoasei localități Veliko Gradiste.

 

 

Comentarii

comentarii