Acasă Actualitate “Frumusețile” Timișoarei nu încetează să șocheze

“Frumusețile” Timișoarei nu încetează să șocheze

DISTRIBUIȚI

“Frumusețile” Timișoarei împrăștiate de-a lungul străzilor și trotuarelor, chiar pe spațiul verde, continuă să șocheze și să emoționeze în mod negativ, bineînțeles.

 
La fel fac și aceste mizerii abandonate chiar la intersecția străzilor Treboniu Laurean, cu Moților, nu departe de buricul târgului, cum se zice.
 
De fapt acolo este o rampă clandestină de gunoi, unde nesimțiții cartierului aruncă permanent deșeuri, infectând zona și spațiul verde.
 
Acum, aceste “frumuseți” continuă să își arate colții și să rânjiască sfidător, fiindcă iarba nu este crescută, dar când va crește mare, murdăria orașului, provocată de cetățenii certați cu civilizația și cu bunul simț, nu se va mai vedea așa jignitor și se poate extinde….!
 
“Am cerut Poliției Locale Timișoara să intensifice controalele pentru prinderea și sancționarea cu amenda maximă permisă de lege a celor care aruncă aceste deșeuri în locuri neamenajate’, spune Dominic Fritz.
 
 Vor fi folosite și camere de supraveghere.
 
Pentru timișorenii care fac diverse amenajări în apartamente, în Timișoara funcționează 4 puncte de colectare a deșeurilor – puse la dispozție de primărie și Retim – unde pot fi duse gratuit: deșeuri vegetale: 3 mc/persoană /lună; deșeuri voluminoase de uz casnic: 5 mc/ persoană/lună; deșeuri rezultate din construcții și demolări: 1 mc/persoană/lună. 
 
Adresele punctelor de colectare: Calea Torontalului nr. 94, Calea Moșniței nr. 2-4, str. A Imbroane nr. 70, Calea Chișodei, str. Mile Cărpenișan nr 3. Una dintre plângerile primite de la timișoreni este că la aceste centre nu se primesc toate deșeurile rezultate din amenajări interioare. Primăria va extinde contractul cu Retim și vor fi regândite aceste centre.
 
 “Îi rugăm pe timișorenii care fac amenajări interioare să ducă deșeurile la cele patru puncte de colectare și să nu mai apeleze la persoane care își fac reclamă pe site-urile de anunțuri, pentru că ajung să fie abandonate apoi pe domeniul public”, este mesajul Primăriei Timișoara.

Comentarii

comentarii