Acasă Editorial Frunze. Umbre. Fritz și cățeii lui Robu

Frunze. Umbre. Fritz și cățeii lui Robu

6328
DISTRIBUIȚI

Fotografia aceasta, desigur, este o imagine fidelă a unei situații acute de pe strada Paris, una din străzile centrale ale Timișoarei, exprimă o realitate indubitabilă. Doar că ea a devenit, pentru unii dintre ”cățelușii lui Robu”, un motiv serios de a sări la gâtul omului Dominic Fritz. La gâtul actualului primar al Timișoarei, cel care și-a preluat poziția aceasta abia după o lună de la alegerile locale. Nu mai dezbat aici problemele ivite. Strada Paris, spartă, uitată de administrația trecută, cu trotuare distruse, cu oameni ai străzii ce dormeau printre grămezile de gunoaie, toată vara, adică pe vremea când Robu se plimba ba cu Mercedesul, ba pe jos, în Piața Operei (și ea, distrusă) este acum ”vedeta” internetului. De ce? Pentru că cei care cer ajutor sunt niște ”mici scormonitori” prin resturile și umbrele ”fantomei lui Robu”, acuzând actualul primar că… este mizerie.

Da, sunt frunze, da, orașul nu este curat. Primarul Dominic Fritz așteaptă angajarea unui city-manager pentru a-i delega temele acestea ale orașului. Sunt convinsă că Timișoara va fi din nou curată, așa cum era acum prin anii 2000, când se făceau campanii pentru susținerea orașului curat, cu implicarea cluburilor de servici sociale, campanii ce se doresc a fi reluate. Ipocrizia cățelușilor, picați parcă dintr-o piesă a lui I.L. Caragiale, devotamentul lor ”patriotic”, caraghios exprimat pe rețelele de comunicare, ca și alarmanta teroare a unei false iubiri pentru ”orașul nostru”, toate aceste pot provoca fie râsul, fie plânsul, vorba lui Nichita Stănescu, acum, când lucrurile par a se schimba.

Mai exact, când aproape toate mass – media locale și regionale semnalizam faptul că orașul este inundat de ambrozie, că timișorenii suferă de alergii, când orașul era poluat și prăfuit, spart, copacii puși la pământ, sărmanii ”patrioți” nu aveau nicio atitudine. Nimic! Tătucul lor stătea de pază la ”porțile patriotismului”, iar ei, cățelușii în servicii publice, bine răsplătite, păstrau figura demnă a umilului, aceea de cifotic, cu spinarea bine rotunjită în jos.

Timișoara a fost amenințată de Uniunea Europeană pentru poluare, Timișoara a fost sufocată de mizerie, nespălată, abandonată, ca un copil uitat la tomberonul de gunoi.

Acum, nu este curată destul, dar tonul de atac împotriva unui om care își preia, treptat, obligațiile, este o obrăznicie.

Dragi ”patrioți”, ia faceți curat în jurul caselor proprii. Avem lege pentru asta! Să începem curățenia orașului cu a face curat în ograda și în jur ogrăzii proprii.

E bine? Sau aveți nevoie de o mătură? Vă ajutăm!

Comentarii

comentarii