Acasă Actualitate Funcționara din Primăria Timișoara reclamată de Nicolae Robu contestă atât sesizarea făcută...

Funcționara din Primăria Timișoara reclamată de Nicolae Robu contestă atât sesizarea făcută de edil, cât și modul de alcătuire al Comisiei de disciplină care o va soluționa

DISTRIBUIȚI

Mirela Toc, funcționara din Primăria Timișoara reclamată în decembrie 2019 și în ianuarie 2020 de primarul Nicolae Robu pentru activitatea sa de la Biroul Salubrizare, contestă atât capetele de acuzare, cât și alcătuirea Comisiei de disciplină care ar urma să le analizeze. Sesizările semnate de primar vizau activitatea pe rețelele de socializare a funcționarei, unde ar fi criticat instituția la care este angajată – Primăria Timișoara –, și, respectiv, activitatea pe calculatorul de serviciu, pe luna decembrie 2019, când, se arată în raportul citat de primar, ar fi stat mai bine de 50 de ore pe rețele de socializare.

În primul rând, Toc reclamă faptul că actul normativ conform căruia a fost alcătuită Comisia de disciplină ar fi neconstituțional. Funcționara consideră că Hotărârea de Guvern prin care este inițiată Comisia de disciplină, HG nr. 1344/2007, ar încălca prevederile art. 73 alin. (3) lit. j) din Constituţie, care arată că statutul funcționarilor public trebuie reglementat de o lege organică, una aprobată, așadar, de Parlament.

În privința membrilor Comisiei de disciplină, Mirela Toc reclamă, printr-o adresă către Primărie și către primar, faptul că aceștia nu pot face parte din acest corp din diferite motive. De exemplu, reclamă funcționara, președintele Comisiei, Simona Drăgoi, nu este, așa cum se menționează în ordinul de formare a comisiei, un reprezentant al angajaților Primăriei, neavând dovadă că ar fi fost aleasă de aceștia sau de sindicatul care îi reprezintă. Mai mult, Toc reclamă faptul că Drăgoi a și prejudiciat municipalitatea, semnând mai multe autorizații de executare a lucrărilor de construcție care au fost găsite neconforme de ISC.

Alți membri ai Comisiei de disciplină, mai precizează Mirela Toc, fie nu au dreptul de face parte din aceasta, nefăcând parte din aparatul de specialitate al Primarului, de exemplu Bălean Loredan sau Sperneac Bogdan, angajați ai Direcției de Evidență a Persoanelor. Pe de altă parte, scrie Mirela Toc în adresa sa, Rodica Aurelian este în conflict de interese cu ea, după un proces pierdut în 2018.

În privința sesizărilor făcute de primar, Mirela Toc arată, în întâmpinarea transmisă Comisiei de disciplină, în legătura cu cea din decembrie, că ea nu prejudiciat în niciun fel imaginea Primăriei Timișoara, prin postările sale pe Facebook,

„S-a spus în primul punct din această sesizare că mi-aș fi exprimat dezacordul cu privire la «faptul că Primăria a câștigat pe nedrept un proces la Curtea de Apel Timișoara». Așadar, domnul primar vorbește despre «faptul» că instituția pe care o conduce ar fi câștigat pe nedrept un proces la Curtea de Apel Timișoara, iar pe mine mă acuză că mi-aș fi exprimat dezacordul. Complet greșit. (…) din «proba» aduse la cunoștință de domnul Iapă Augustin Cătălin, domnul Primar pare favorizat, nicidecum VĂTĂMAT, de către «sentințe favorabile» chiar dacă «nu sunt probe favorabile». De ce s-o fi considerat domnul Robu vătămat, dacă de fapt, în acel context pare FAVORIZAT?”, scrie în întâmpinare funcționara.

În legătură cu alt punct reclamat de Robu, Mirela Toc explică: „S-a spus la acest punct din prima sesizare că mi-aș fi exprimat public opinia în mediul on-line pe platforma Facebook împotriva «acțiunilor» (?!) instituției publice în care îmi desfășor activitatea, anume că «Primăria mun. Timișoara ignoră legislația prin angajați». (…) Niciodată nu mi-am exprimat în public aprecieri neconforme cu realitatea în legătură cu activitatea autorităţii sau instituţiei publice în care îmi desfăşor activitatea, cu politicile şi strategiile acesteia ori cu proiectele de acte cu caracter normativ sau individual”.

În legătură cu a doua sesizare, Toc arată în întâmpinare, așa cum a mai făcut-o în trecut: „Arăt că IP-ul calculatorului meu de serviciu este 192.168.214.64, în timp ce IP-ul menționat în Sesizare este 192.168.214.46”. În plus, funcționara mai scrie:

„Autorul sesizării pretinde că subsemnata trebuie să «efectueze exclusiv muncă de teren», printre «depozitele clandestine de deșeuri abandonate pe domeniul public» pe care să le transmit către Biroul Salubrizare, din care fac parte, către doamna consilier Mihaela Vatamanu. (…)

Faptul că în luna decembrie 2019, în lună de iarnă, am identificat și transmis nu mai puțin de 9 (nouă) depozite de deșeuri abandonate pe domeniul public, i se pare puțin domnului Nicolae Robu. Ar vrea mai mult. Nu mai mult gunoi. Fiindcă se mândrește cu un oraș curat. Ci mai multă izolare în frig și intemperii pentru subsemnata.

În luna decembrie 2019 am trimis mai multe mail-uri cu diverse variante ale proiectelor de hotărâre ți documentelor întocmite de către mine, cu privire la Regulamentul privind colectarea uleiului uzat de  origine vegetală, Regulament privind colectarea deşeurilor din echipamente electrice şi electronice (DEEE), echipamente de luminat, inclusiv a bateriilor electrice uzate şi acumulatorilor portabili. Aceste documente le-am întocmit la solicitarea verbală a domnul Daniel Coraș, șef Birou Salubrizare”.

Comentarii

comentarii