Acasă Eveniment Funcţionarii publici din Timiş declanşează protestele. Acestea vor ţine până la alegerile...

Funcţionarii publici din Timiş declanşează protestele. Acestea vor ţine până la alegerile prezidenţiale

342
DISTRIBUIȚI

functionarii din timis -tiberiu negrei sindicat liber primaria timisoara1Funcţionarii publici din Timiş susţin că se simt păcăliţi şi înşelaţi, după doi ani de când actualii guvernanţi au câştigat alegerile. De aceea vor declanşa protestele, care vor ţine până la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie.

“După aproximativ doi ani de guvernare suntem amăgiţi cu promisiuni, aşa cum s-a intâmplat şi în campania electorală din 2012, când actualii guvernanţi au câştigat alegerile cu voturile noastre, promiţând că vor modifica legislaţia prin care guvernele Boc au distrus tot ceea ce sindicatele din România au construit de la Revoluţia din 1989 încoace. Am mai fost păcăliţi şi cu ocazia alegerilor europarlamentare din 2014 de către clasa politică aflată la guvernare”, se arată în protestul Sindicatului Liber din cadrul Primăriei Timişoara.
De asemenea, fucţionarii spun că au ajuns la disperare din cauza promisiunilor deşarte şi fiindcă salariile sunt foarte mici şi nu au bani să îşi plătească cheltuielile de zi cu zi.
“Deşi am stabilit cu ocazia negocierilor avute cu ministrul delegat pentru dialog social priorităţile care trebuie soluţionate din lista de revendicări, până la acestă dată nu s-a rezolvat niciuna şi nici nu am constatat că ar exista din partea reprezentanţilor Guvernului României voinţă reală pentru rezolvare. Pentru alte categorii de bugetari, Guvernul a identificat soluţii pentru plata orelor suplimentare, majorarea veniturilor salariale, acordarea voucherelor de vacanţă. Toate acestea sunt binevenite şi le apreciem, dar condamnăm discriminările care se fac între diferitele categorii de bugetari şi între diferitele categorii sociale”, scrie în protest.
O foarte mare parte dintre salariaţii din administraţia publică locală au ajuns în pragul disperării, nemaiputând suporta cheltuielile sociale, datorită veniturilor foarte mici, sub 1.000 lei pe lună.

Ce vor face?

Biroul federal al F.N.S.A. a hotărât organizarea unor conferinţe de presă, în data de 30 iulie, începând cu ora 10, în următoarele oraşe: Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Sibiu şi Timişoara, la care vor fi invitaţi să participe şi primarii.
De asemenea, va avea loc pichetarea Guvernului României în data de 10 septembrie, între orele 13-15, acţiune la care vor participa reprezentanţi ai sindicatelor afiliate la F.N.S.A. de pe întreg teritoriul ţării, cu aproximativ 3000 de membri de sindicat;
“În perioada 1-3 octombrie 2014, Biroul federal al F.N.S.A. se va întruni în şedinţă pentru a analiza efectele acestor acţiuni iar dacă se constată aceeaşi stare de fapt, va hotărî organizarea altor acţiuni de protest în perioada următoare, până la alegerile prezidenţiale”, spune Valeriu Suciu, preşedinele FNSA.

Comentarii

comentarii