Acasă Actualitate Fundaţia de Hemofilie “Novo Nordisk” va îmbunătăţi viaţa bolnavilor din Timişoara

Fundaţia de Hemofilie “Novo Nordisk” va îmbunătăţi viaţa bolnavilor din Timişoara

DISTRIBUIȚI

În parteneriat cu Asociaţia Română de Hemofilie
“În ţara noastră există doar câteva centre în care se poate asigura o asistenţă medicală pluridisciplinară”, a declarat prof. dr. Margit Şerban, şeful secţiei de Hemato-Oncologie, din cadrul Spitalului de Copii “Louis Ţurcanu” Timişoara.
Compania Novo Nordisk, lider mondial în tratamentul hemofiliei şi al diabetului, în parteneriat cu Asociaţia Română de Hemofilie, membră a Federaţiei Mondiale de Hemofilie, lansează Fundaţia de Hemofilie “Novo Nordisk”, în scopul îmbunătăţirii serviciilor medicale oferite pacienţilor hemofilici.
Acţiunea coincide cu aniversarea “Zilei Mondiale a Hemofiliei”, pe data de 17 aprilie. Astfel, vor fi perfecţionate centrele de lucru în Bucureşti, Timişoara, Târgu Mureş, Cluj, Craiova, Iaşi, Braşov, Oradea şi Constanţa.

Un semnal de alarmă

Novo Nordisk are ca obiectiv principal ridicarea unui semnal de alarmă cu privire la gravitatea şi implicaţiile acestei afecţiuni asupra românilor.
Tema anului 2009 este “Împreună, ne pasă”.
Identificarea numărului exact al bolnavilor şi al gradului de severitate a bolii, precum şi adaptarea resurselor medicale la necesităţile de diagnostic şi tratament sunt două dintre obiective.
În cadrul acestui proiect se va urmări, în mod esenţial, şi integrarea familială şi socială a tuturor pacienţilor cu hemofilie.
“De cele mai multe ori, persoanele cu hemofilie nu beneficiază de resurse terapeutice suficiente, pentru că în ţara noastră există doar câteva centre în care se poate asigura o asistenţă medicală pluridisciplinară. Novo Nordisk se va concentra asupra acestui aspect, precum şi asupra informării pacienţilor cu privire la implicaţiile pe care le are afecţiunea.
În mod deosebit, pacienţii care prezintă risc major de sângerări severe trebuie să fie supravegheaţi în mod frecvent şi educaţi cu privire la gravitatea afecţiunii”, a declarat prof. dr. Margit Şerban, şeful secţiei de Hemato-Oncologie, din cadrul Spitalului de Copii “Louis Ţurcanu” Timişoara.

De hemofilie suferă numai bărbaţii

 
“Scopul companiei Novo Nordisk, în ceea ce priveşte hemofilia, este de a schimba viitorul pentru persoanele cu această afecţiune severă, pentru că adesea pacienţii sunt limitaţi de condiţia lor gravă în a avea o viaţă normală”, a declarat doctorul Bogdan Viaşu, general manager Novo Nordisk.
Peste 1.000 de pacienţi cu hemofilie vor fi analizaţi pentru a se stabili un diagnostic corect şi pentru determinarea prezenţei inhibitorilor, markeri ai severităţii bolii.
Novo Nordisk a inovat terapia adecvată pentru pacienţii cu hemofilie şi inhibitori pentru o oprire rapidă şi sigură a sângerării şi pentru prevenirea complicaţiilor apărute în urma sângerării. Inhibitorii sunt anticorpi împotriva factorilor de coagulare. Novo Nordisk şi Asociaţia Română de Hemofilie estimează că, în cadrul proiectului demarat, mai mult de 80% din bolnavii cu hemofilie din România vor fi identificaţi, diagnosticaţi corect şi înregistraţi într-o bază de date complexă.
În România, numărul persoanelor diagnosticate cu hemofilie este de peste 1.200, dar numărul celor estimaţi este de 1.500-2.000, cifrele exacte cu privire la numărul acestora fiind încă insuficiente. Hemofilia congenitală este o afecţiune hemoragică ereditară care apare la persoanele de sex masculin. Aproximativ 50% dintre pacienţii cu hemofilie au o formă severă de boală şi pot necesita tratament repetat, uneori la intervale scurte de timp.
Novo Nordisk, cu sediul central în Danemarca, are în prezent aproximativ 25.800 de angajaţi, în 79 de ţări şi îşi comercializează produsele în peste 179 de ţări.

Comentarii

comentarii