Acasă Eveniment Fundaţia „Pentru Voi” a luminat în albastru Timişoara

Fundaţia „Pentru Voi” a luminat în albastru Timişoara

432
DISTRIBUIȚI

Cu ocazia Zilei Internaţionale de conştientizare a Autismului, Fundaţia „Pentru Voi” a organizat, duminică, 1 aprilie, la Timişoara, o serie de evenimente inedite, ca parte a acţiunii Light it up blue, desfăşurată la nivel global. Au fost organizate două flashmob-uri cu participarea a peste 200 de persoane dintre care şi 12 persoane cu dizabilităţi intelectuale.

De la ora 19.30 a avut loc un marş al autismului în Piaţa Victoriei cu persoane îmbrăcate în albastru, iar de la ora 20.00 s-a iluminat în albastru clădirea Operei Române, timp de două ore.

„Pentru al patrulea an consecutiv, Timişoara s-a alăturat marilor metropole ale lumii, într-o acţiune internaţională de conştientizare a autismului, prin organizarea unor evenimente inedite. Actualmente, 1 din 110 de copii este diagnosticat cu autism. Nu se cunoaşte nici cauza, nici un tratament pentru autism, dar se ştie că serviciile individualizate ajută mult la îmbunătăţirea vieţii familiilor care se confruntă cu autismul”, a declarat Laila Onu, director executiv al Fundaţiei „Pentru Voi”.

Initiativa a făcut parte dintr-o amplă acţiune internaţională care presupune iluminarea în albastru a unor clădiri importante, ajutând astfel la conştientizarea problematicii autismului şi a dificultăţilor persoanelor cu TSA (Tulburări din Spectrul Autist). În serile de 1 si 2 aprilie, clădiri din întreaga lume – inclusiv Empire State Building din New York City, Turnul CN din Toronto, Canada, şi-au aprins luminile albastre.

Comentarii

comentarii