Acasă Uncategorized Fundația Calina Timișoara: Dona Arnakis – The Method Was Yesterday –...

Fundația Calina Timișoara: Dona Arnakis – The Method Was Yesterday – vernisaj

DISTRIBUIȚI

Fundația  Calina Timișoara, str. Mărășești nr. 1-3, organizează vernisajul Dona Arnakis – The Method Was Yesterday – în 4 octombrie, de la ora 18.00.
Liviana Dan, curator, a vorbit despre arta autoarei: “Tehnic, ce propune Dona Arnakis în spațiul Fundației Calina este o instalație site – specific bazată pe desen. Teoretic, din poziția de povestitor Dona Arnakis diseminează imagini despre viață – un statement grafic intuitiv, o captură despre realitatea privată. O simplă existență plină de viață, puțin clasică, puțin tradițională, primește printr-un transfer direct de subiectivitate caracterul enigmatic al postromantismului. Calea inteligentă de a reflecta acest act genuin se transformă în temă și metodă. Precis apare mereu o imagine, de cele mai multe ori strălucitoare, care fascinează.
Tema recurge la o listă scurtă: animale din junglă și din curtea casei, plante extravagante și florile bunicii, fructe și pardoseli elegante, ‘daydreams’, corpul ca structură, bijuterii indiscrete – o pisică doarme pe calorífer, o libelulă zboară deasupra unei cești cu cafea… Cărbunele poros provoacă umbre circulare și un joc care rupe lumina. Desenul este pur, circumspect uneori. Metoda rămâne un exercițiu de independență”.

Dona Arnakis a absolvit Universitatea de Vest, Timișoara, Facultatea de Arte și Design, Departamentul de grafică și Departamentul de sculptură, 2018, a urmat între 2016 și 2017 programul Erasmus la Universitatea Aristotle, Thessaloniki, Grecia și a primit la Gala absolvenților Premiul Fundației Calina, Specialitatea Sculptură.

Comentarii

comentarii