Acasă Actualitate Fundaţia Comunitară Timişoara deschide apelul de proiecte „Fondul pentru un viitor mai...

Fundaţia Comunitară Timişoara deschide apelul de proiecte „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități” pentru Timişoara

DISTRIBUIȚI

Federația Fundațiile Comunitare din România și Lidl România dau startul la programul național de finanțare „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități” în 5 orașe din țară, printre care și Timişoara. Aflat la ediția a IV-a, programul național oferă finanțări nerambursabile în valoare totală de peste 1.225.000 de lei și mentorare celor mai bune soluții la provocări de mediu și educație.

 În plan local, programul este coordonat de Fundația Comunitară Timişoara (FCTM) și dispune de 245.000 lei, oferiți de către Lidl România pentru granturi care pot fi obținute pe bază de concurs. Pot aplica ONG-uri și grupuri de inițiativă aflate la prima finanţare din partea FCTM, în perioada 15 iunie – 15 iulie 2022. Valoarea unei finanțări este de minim 15.000 RON și maxim 75.000 RON.

Direcțiile de intervenție ale programului la Timişoara au fost stabilite participativ în urma dialogului cu administrația locală și societatea civilă, după un proces de consultare și cartare a nevoilor din comunitate. Astfel, prin acest program se vor susţine idei de proiecte care au o componentă de educaţie prin experienţe sau presupun activități de protecţie a mediului sau care îmbunătățesc spații comunitare în aer liber sau în interior.

 Iniţiative precum amenajarea de grădini urbane și spații verzi experimentale; acțiuni care vizează deprinderea unor obiceiuri de colectare separată a deșeurilor și ecologizare a spațiului comun; activarea de spații comunitare incluzive și sigure; activităţi de socializare inter-generațională și între diverse categorii sociale; informarea și conștientizarea locuitorilor orașului cu privire la biodiversitate, calitatea aerului, a solului, a apei, pot primi finanțare și mentorare pe parcursul implementării.

În perioada 16 iunie – 12 iulie 2022, echipa Fundaţiei Comunitare Timişoara va organiza sesiuni de sprijin cu potențialii aplicanți pentru a discuta pe marginea formularului de aplicație și pentru a clarifica eligibilitatea administrativă și orice întrebări legate de aplicație. Sesiunile vor avea loc online, cu programare prealabilă.

Participarea la sesiunile de sprijin este obligatorie, potențialii aplicanți trebuie să transmită minim un draft de propunere până la data de 12 iulie 2022 pentru a primi feedback. Selecția finală a proiectelor câștigătoare va fi făcută prin jurizare de către o echipă neutră și avizată, alcătuită din reprezentanți ai sectorului guvernamental, nonguvernamental și cel privat, pe baza criteriilor stabilite și care pot fi consultate în Ghidul de finanțare.

Detalii despre programul de finanțare și alte materiale necesare procesului de aplicare se pot accesa pe www.fondulpentruunviitormaibun.ro, pe www.fctm.ro și pagina de Facebook națională și pe cea locală a programului.

Comentarii

comentarii